Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wie namen de Nederlandse EK-baantitels over?

Maandag 16 november 2020

Track - In het Bulgaarse Plovdiv werden de afgelopen dagen de Europese kampioenschappen op de baan verreden. Omdat Nederland niet mee deed, raakte ons succesvolle land ook enkele baantitels kwijt.

Die werden vorig jaar op het hout van Omnisport Apeldoorn behaald. Nederland deed nu - net als onder meer de Fransen en de Belgen - niet mee vanwege de ingeschatte gezondheidsrisico's in Bulgarije ten tijde van de coronapandemie.

De Duitser Maximilan Levy nam de Europese titels over van Harrie Lavreysen (keirin) en Jeffrey Hoogland (sprint). Lavreysen veroverde op beide onderdelen de wereldtitel aan het begin van dit jaar.

Kirsten Wild moest haar Europese titel op het omnium afstaan aan de Italiaanse Elisa Balsamo, terwijl het goud op de afvalkoers overgenomen werd door Elinor Barker. Wild is nog wel wereldkampioene op het omnium (en de madison). De Overijsselse had sowieso niet mee kunnen doen aan het toernooi, omdat ze herstellende is van corona.

Tenslotte raakten de Nederlandse teamsprinters - al drie jaar achtereen in het bezit van de wereldtitel op dit onderdeel - hun Europese titel kwijt. Hier waren het de Russen die van de Nederlandse afwezigheid profiteerden.

Foto: © Sportfoto Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl