Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ten Dam krijgt graveltocht in Vlaanderen

Donderdag 04 februari 2021

Cyclo - Flanders Classics kijkt bouwt in samenwerking met LtD Gravel Rides – opgericht door ex-profwielrenner Laurens ten Dam –  aan de allereerste editie van ‘Flanders Gravel’: een meerdaags fietsevenement vanuit Oudenaarde voor dé gravelliefhebber.

Als de gezondheidssituatie het toelaat, kunnen liefhebbers van de gravelfiets op 2, 3 en 4 juli hun hart ophalen tijdens Flanders Gravel. Zo niet, verschuift het event naar 16, 17 en 18 oktober. "We hopen stilaan licht aan het einde van de tunnel te zien", zegt Flanders Classics CEO Tomas Van Den Spiegel. "Dat is waarom we achter de schermen al enthousiast aan dit gloednieuwe event werken, waarbij de focus op de recreatieve fietser ligt. Als alles een beetje meezit hopen we in juli de deelnemers in Oudenaarde te mogen ontvangen voor een graveltocht van 80, 120 of 160 km." 

De aankomst zal in het hart van de Vlaamse Ardennen, in de schaduw van de Koppenberg en Oude Kwaremont, liggen. Op een unieke setting pal tussen deze iconische hellingen staat er momenteel ook een Flanders Gravel finish festival gepland, dat uiteraard alleen in die vorm zal doorgaan als de gezondheidssituatie het toelaat. Deelnemers zullen ook de kans krijgen om een weekendticket te kopen, waardoor ze niet alleen deelnemen aan de fietstocht op zaterdag, maar al vanaf vrijdag hun tent mogen opslaan op de camping aan de aankomstsite. Daar wachten hen bij aankomst op vrijdagavond en als afsluiter op zondag leuke extra’s.

Ook mede-organisator Laurens ten Dam, oprichter van LtD Gravel Rides en grote liefhebber en zelfbenoemd gravel-ambassadeur, hoopt in de zomer te kunnen genieten: "Gravel rides zijn niet alleen fietsevenementen waar je de allerleukste facetten van het wegwielrennen en de cyclo-cross combineert, het zijn heuse totaalervaringen. Als de situatie het toelaat, dan wacht er tijdens Flanders Gravel een uitdagende fietstocht in de streek waar koers het meest leeft. Daarna chillen we hopelijk gezellig bij het kampvuur met een fris biertje in de hand, muziek op de achtergrond en dat in een unieke setting." 

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Cyclo Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl