Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Samenwerking organisaties Brabantse Helden wielertochten

Vrijdag 18 maart 2022

Cyclo - De organisatoren van de wielertoertochten Mathieu Hermans Klassieker (Dongen), Koos Moerenhout Classic (Steenbergen), Marianne Vos Wielerfestival (Wijk en Aalburg), Servais Knaven Classic (Etten-Leur) en de Speer van Rijsbergen gaan nauwer met elkaar samenwerken. Gezamenlijk hebben zij ook de website www.heldenvanbrabant.nl opgezet.

Al voor de uitbraak van Corona waren er plannen om meer gezamenlijk op te trekken, maar door de pandemie moest een streep worden getrokken door de plannen. Nu de toertochten dit jaar wel weer kunnen doorgaan, zijn de organisatoren opnieuw met elkaar in gesprek gegaan. Ook is de website www.heldenvanbrabant.nl opgezet, waar toerfietsers zich eenvoudig kunnen inschrijven voor deze tochten.

Met elkaar verbonden

‘De toertochten zijn individueel allemaal al succesvol, maar het is een kleine moeite om elkaars evenementen ook te promoten via social media en op de eigen website’, legt Mathieu Hermans uit. ‘Bovendien is de Vuelta, die door bijna al deze Brabantse gemeenten komt in augustus van dit jaar, een mooie aanleiding om de samenwerking te intensiveren. Verder dragen alle vijf de toertochten het ‘Brabantse Helden’ logo, waardoor zij eveneens met elkaar verbonden zijn. Op die manier hopen we bij iedere tocht meer deelnemers aan het vertrek te krijgen. Daarnaast hopen we ook dat de gemeenten deze samenwerking willen ondersteunen, want zij hebben er ook belang bij dat meer mensen een bezoek brengen aan hun centrum.''

De toertochten worden in 2022 gehouden op de volgende data:

Mathieu Hermans Kleppertocht (Dongen) 18 april

Marianne Vos Wielerfestival (Wijk en Aalburg) 30 april

Servais Knaven Classic (Etten-Leur) 1 mei

Koos Moerenhout Classic (Steenbergen) 21 mei

Speer van Rijsbergen (Rijsbergen) 26 juni

Deelnemers aan de Brabantse Heldentochten maken ook kans op gratis vrijkaarten om deel te nemen aan de officiële La Vuelta Holanda toertochten, die worden gehouden op 13 en 14 augustus in Breda en Utrecht. Zij dienen daarvoor hun deelnamebewijzen van twee Heldentochten te mailen naar info@heldenvanbrabant.nl.

Kijk voor meer informatie over de La Vuelta Holanda toertochten hier.Eerder...

Cyclo Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl