Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Brabant fietst voor het goede doel

Donderdag 23 mei 2024

Cyclo - Zondag 9 juni 2024 vinden in Brabant twee spectaculaire fietsevenementen plaats voor recreatieve fietsers en wielerfans. Het is al weer de vijfde editie van dit evenement. De eerste drie jaren stonden nog in het tegen van Frankrijk en Spanje, dit jaar fietsen de deelnemers voor de tweede maal dwars door Italië, maar dan in Brabant! 

The Line - Ronde van Italië in Brabant is een wegroute van 95 km en het unieke van de route is dat deze de vorm heeft van de contouren van Italië. De deelnemers kunnen dus met recht zeggen de Ronde van Italië in één dag te hebben gereden. Een mooi stukje Strava-art met de beleving alsof je in Italië rijdt.

Gelijktijdig is er ook een Gravel Ride: Strade Bianche in Brabant. Een selectief off-road parcours van 75 of 100 km, van de Maaspoort ’s-Hertogenbosch naar en door de Maashorst en terug. 

De start en finish van de routes is vanaf de Maaspoort ’s-Hertogenbosch, bij terugkomst wacht een  warm onthaal in het “Villaggio d'arrivo”.

Alle deelnemers gaan individueel of in teamverband de uitdaging aan om de routes te fietsen. Iedereen heeft uiteraard zijn of haar eigen verhaal en motivatie, maar samen gaan we voor één collectief en fantastisch doel: gezonde spieren inzetten om spierziekten bij kinderen te verslaan. 

Het evenement wordt namelijk georganiseerd om donaties op te halen voor Spieren voor Spieren. Bij de eerste vier edities is er in totaal zo’n €115.000 opgehaald en het doel is om er weer een flinke schep bovenop te doen. Alle inschrijfgelden en aanvullende donaties gaan direct naar dit goede doel.

Bij het evenement doen ook tal van prominenten mee, dus voor je het weet rij je naast Erik Dekker, Piet van Katwijk of Erik Breukink.

Zie voor inschrijven en meer informatie de website van het evenement: rvfbrabant.nl 

Aangeleverde fotoEerder...

Cyclo Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl