Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Strikhedonia400: ultra cycling coronaproof bij BEAT

Donderdag 11 maart 2021

Cyclo - Op 1 en 2 mei organiseert BEAT Cycling het grootste do-it-yourself ultra cycling event van het jaar. Het event – dat Strikhedonia400 heet – haalt de Nederlandse en Belgische fietser op coronaproof wijze uit haar comfortzone door ze uit te dagen met een 200 of 400 kilometer lang fietsavontuur. 

In februari wist BEAT Cycling ook al de fietser in beweging te krijgen met de duo-uitdaging Challenge Baracchi. Zo’n 200 wielrenners, van profs tot fanaten, hadden voor het eerst weer het gevoel onderdeel te zijn van een echt wielerevent. En dat op coronaproof wijze doordat er in koppels werd gefietst. Met Strikhedonia400 zet BEAT Cycling opnieuw in op het gevoel van samen fietsen en het avontuur beleven midden in coronatijd.

Ultra cycling bereikbaar maken

Met geboren avonturiers, zoals Jan-Willem van Schip en Theo Bos in de gelederen, zijn ze bij BEAT Cycling niet vies van een gewaagde uitdaging. Bij Strikhedonia400 worden deelnemers dan ook flink geprikkeld om uit hun comfortzone te komen. Zoals de naam van het event al doet vermoeden is de te rijden afstand 400 kilometer. En deelnemers wordt nog een extra avontuur voorgeschoteld. Met de start op zaterdag 1 mei om 15:00 is de nacht op zondag onderdeel van de challenge. Door het do-it-yourself format van het event is het aan de deelnemers om te bepalen of ze ’s nachts doorfietsen of de tent dan wel onderkomen opzoeken voor een paar uur rust. Het event heeft ook een instap-afstand, de 200 kilometer variant.

"Het bereikbaar maken van het fietsen van een ultra cycling event is onze missie met dit event", legt marketing manager William van der Staaij uit. "Binnen de BEAT Cycling community is er een grote groep fietsers die het fietsen van een ultra bovenaan hun bucketlist hebben staan. Maar zo’n afstand rij je niet zomaar. Bij BEAT Cycling gaan we de deelnemers dan ook zo goed mogelijk begeleiden door middel van een online ultracursus. Met tal van tips van onze profs en staf over voeding en training en mini-challenges om deelnemers klaar te stomen. En dat alles gebeurt op ons Challenger Platform, de online huiskamer van BEAT waar members samenkomen om ervaringen uit te delen."

De inschrijving van Strikhedonia400 is inmiddels geopend en te vinden op de website van BEAT Cycling. Deelnemen aan het event is exclusief voor members. Voor niet members is er de mogelijkheid om zowel voor het membership als Strikhedonia400 aan te melden.

Foto: SportfotoEerder...

Cyclo Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl