Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlandse Loterij NK Tijdrijden op Muur van Emmen

Dinsdag 20 april 2021

Nederlandse kampioenschappen - Het Nederlandse Loterij NK Tijdrijden voor professionals mannen en vrouwen en voor beloften-mannen, verreden op woensdag 16 juni in de gemeente Emmen, krijgt een nieuw parcours.

Vorig jaar was de nationale titelstrijd tegen de klok ook al voorzien in deze Drentse gemeente, maar werd het NK twee keer afgelast wegens Corona. Organisator Jansen Event-Sportmanagement uit Sleen heeft in goed overleg met de gemeente Emmen en de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) gekozen voor een ander parcours dan het geplande traject van 2020. Waar toen de start in Wildlands en de finish op het Raadhuisplein beeldbepalende plekken waren, is die rol nu weggelegd voor de Muur van Emmen. Deze voormalige vuilnisbelt is vanaf eind april de hoogste fietsberg van Drenthe. Hoger dan de huidige VAM-berg. 

De mannen en de vrouwen leggen op 16 juni twee keer het parcours van zestien kilometer af. Daarmee krijgen zij 32 kilometer voor de wielen. Twee keer de Muur van Emmen beklimmen gaat in de ogen van de betrokken partijen zeker het verschil maken in de wedstrijden. Vanaf de top van de muur is bijna driekwart van het parcours te overzien, wat voor mooie beelden kan zorgen. Het clubhuis van Wielersport Vereniging Emmen dient als uitvalsbasis voor het NK Tijdrijden. Ook maakt de wielerbaan op sportpark Meerdijk deel uit van het parcours.  

Foto: Sportfoto


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl