Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Cadex breidt assortiment uit met Cadex 36 Disc

Dinsdag 25 mei 2021

Products - CADEX, fabrikant van high-performance fietsproducten, heeft vandaag haar nieuwe CADEX 36 Disc WheelSystem gelanceerd.

"Mede dankzij een gewicht van slechts 1.302 gram scoort deze set lichtgewicht hookless wielen van carbon als het gaat om de stijfheid-gewichtsverhouding. De wielen zijn gemaakt voor renners die snelle acceleratie, een hoge mate van efficiëntie, stabiliteit en controle op uiteenlopende wegen wensen. Het CADEX 36 Disc WheelSystem is vanaf komend najaar exclusief verkrijgbaar bij CADEX-dealers" zo meldt het bedrijf.

"Het CADEX 36 Disc WheelSystem bevat een aantal toonaangevende technologieën om renners te helpen het beste uit zichzelf te halen, of ze nu klimmen, sprinten of afdalen. De snelle acceleratie en kenmerkende, soepele rijkwaliteit komen voort uit CADEX’ eigen Dynamic Balanced Lacing (DBL) technologie. De versterkte carbon lay-up en de hoge treksterkte van de carbon aerospaken resulteren in een transmissiestijfheid die 40 procent beter is dan bij vergelijkbare, concurrerende wielsets."

"Daarnaast is de CADEX 36 Disc zeer efficiënt, doordat de flex van het wiel tot een minimum is beperkt. Dat heeft geleid tot een laterale stijfheid-gewichtsverhouding die 30 procent beter is in vergelijking met wielen die concurrerend zijn qua prijs[2]. Bovendien maakt de CADEX 36 Disc gebruik van de wrijvingsarme CADEX R1-C30 naaf. Deze heeft geen stalen, maar keramische lagers waardoor de naaf anderhalf keer soepeler loopt."

"Met een binnenvelgbreedte van 22,4 millimeter biedt het CADEX 36 Disc WheelSystem renners de mogelijkheid voor banden met een groot volume te kiezen. De velgdiepte van 36 millimeter geeft stabiliteit en controle, hoe de wind ook staat en wat de kwaliteit van de ondergrond ook is."

“Toen we begonnen met het ontwerpen van de nieuwe 36 Disc, was het onze bedoeling een wiel te maken dat renners zouden kiezen voor de meest veeleisende dagen op de fiets”, aldus Jeff Schneider, Hoofd Product en Marketing bij CADEX. “De 36 gebruikt veel geavanceerde technologie die ook in onze andere hookless WheelSystems zit. Echter gaat dit wiel een stap verder: de geringe diepte en grotere binnenbreedte in combinatie met de toevoeging van keramische lagers zorgen voor meer veelzijdigheid, betere prestaties en extra efficiëntie. Dit is fijn voor renners die een grotere variëteit aan wegen en omstandigheden op hun pad krijgen.”

De belangrijkste features:

● Hookless velgontwerp met een continue vezelstructuur 

○ De hookless velg zorgt voor een duurzamere velgconstructie en de beste luchtstroming van de band naar de zijwand van de velg, wat resulteert in minder aerodynamisch verlies.

● Aerospaken van carbon 

○ Een speciaal ontworpen aero-vorm biedt uitstekende aerodynamische eigenschappen, veel stabiliteit bij uiteenlopende windrichtingen en het laagst mogelijke gewicht.

● Dynamic Balanced Lacing  

○ Spaken hebben een optimale spanning bij dynamische trapbelasting. Het resultaat is superieure stijfheid en efficiënte krachtoverbrenging.

● Wrijvingsarme naaf met keramische lagers 

○ Interne onderdelen zijn met machines nauwkeurig bewerkt. Dat elimineert overmatige lagerbelasting, vermindert lagerwrijving en minimaliseert de rolweerstand.

● Nauwkeurig versterkte lay-up 

○ Carbonvezels met een hoge treksterkte zijn alleen op de meest cruciale punten versterkt voor extra stijfheid. Dit voorkomt onnodig gewicht.

 

Naast de 36 Disc biedt CADEX diverse andere hoogwaardige fietsonderdelen, waaronder hookless WheelSystems van carbon met een velghoogte van 42 en 65 millimeter. Deze zijn er voor gebruik op de weg. Verder zijn er de 4-Spoke Aero en Aero Disc WheelSystems voor tijdritten en triatlontoepassingen, Race en Classics tubeless banden en het bekroonde Boost-zadel. 

 

 

 Eerder...

Products Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl