Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

NK nieuwelingen, junioren en elite-zonder-contract verplaatst

Woensdag 26 mei 2021

Nederlandse kampioenschappen - Het Nederlandse Loterij NK wielrennen voor nieuwelingen, junioren en elite-zonder-contract (m/v) is verplaatst naar zaterdag 23 en zondag 24 oktober. Het geplande kampioenschap voor beloften, vrouwen profs en mannen profs wordt zoals voorzien op zaterdag 19 en zondag 20 juni op de Col du VAM in Drenthe verreden. De vrouwen profs en beloften rijden op zaterdag en de mannen profs op zondag.

Manager Sport van de KNWU Henk van Beusekom noemt bovenstaande beslissing onafwendbaar. “Met deze verplaatsing naar oktober zorgen we voor veilige en eerlijke kampioenschappen voor genoemde categorieën. Deze renners en rensters hebben ruim een jaar nauwelijks of geen wedstrijden gehad. Door de kampioenschappen aan het einde van het seizoen te laten plaatsvinden, kan er sprake zijn van een eerlijke selectieprocedure. Het gebruikelijke kwalificatiesysteem met landelijke ranglijsten wordt daarbij toegepast. Door het Nederlands Kampioenschap als slotwedstrijd van het seizoen in te plannen, kunnen (jonge) renners opnieuw wennen aan wedstrijden rijden en zorgen we voor een veiliger koerssituatie. Ook dit kampioenschap zal in Drenthe plaatsvinden. Indien mogelijk op de Col du VAM. Wanneer dit niet mogelijk blijkt, vindt dit op een andere locatie in Drenthe plaats.

Op dit moment wordt er gewerkt aan een verbreding van het parcours. Het stuk fietspad onderaan de afdaling krijgt een breedte van zes meter en de drie wildroosters worden verwijderd. Deze nieuwe brede weg met een lengte van circa twee kilometer zorgt voor een goede balans in het parcours. Zo ontstaat er een mooi en veilig parcours van 7,3 kilomter, waarop ondanks de beperkingen van COVID-19, wederom een uitdagend Nederlandse Loterij NK wielrennen kan plaatsvinden.

Trainingsritten

De KNWU werkt ondertussen hard aan een veilige opstart van het seizoen. Afgelopen weekeinde zijn in de districten Oost, Noord, Zuid Holland en Zuid-West trainingsritten gehouden. Henk van Beusekom: “ We zijn de betrokken burgemeesters en veiligheidsregio’s dankbaar dat ze toestemming hebben gegeven voor deze trainingsritten. Zij dragen daarmee, na een lange periode van inactiviteit, bij aan veilige wielersport voor jongeren. We benadrukken dat dit geen officiële wedstrijden zijn, maar trainingsritten zoals we die normaal in februari en maart hebben als voorbereiding op het seizoen. Trainen met een rugnummer op, zonder huldigingen, geen prijzengelden en verdere nadruk op de klasseringen. Op deze manier willen we renners in kleine groepen weer laten wennen aan in groepsverband rijden op een hogere snelheid. De trainingsritten hebben geen functie in het kader van kwalificatie of selectie.”

Foto: Sportfoto


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl