Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Breggen in element op VAM-berg

Maandag 14 juni 2021

Nederlandse kampioenschappen - Haar enige nationale wegtitel behaalde Anna van der Breggen op de VAM-berg. Dit jaar hoopt ze met haar team opnieuw voor het goud te gaan in Wijster.

Voor haar is het parcours over de VAM-berg een geschikt rondje om haar kwaliteiten te tonen, zo vertelt ze op de website van de organisatie. “Ik heb een zwaar parcours nodig om te winnen. Ik werd niet toevallig uitgerekend hier voor het eerst Nederlands kampioene. Ik denk dat iemand als Lorena Wiebes – die in 2019 in Ede won – liever een ander parcours ziet. Maar zij krijgt haar kansen ook wel weer.”

AL HET NIEUWS OVER NK TIJDRIJDEN EN NK WEG

Ze was gebrand op het rood-wit-blauw. “De Nederlandse titel bij de vrouwen is in het peloton heel gewild en dat is ook niet zo vreemd. Nergens in de wereld is die titel zoveel waard als bij ons. Kijk wat er aan de start staat aan toppers. Tot nog toe was het me gewoon niet gelukt om te kunnen winnen en ja het deed me best wat om ook deze prijs aan mijn erelijst toe te kunnen voegen. Het was bijzonder om het rood-wit-blauw aan te trekken. Achteraf heb ik er maar een week in kunnen rijden, in Plouay en tot ik in de Giro Rosa het roze won. Toen werd ik wereldkampioene en dat is nu eenmaal ook een geweldige titel om te behalen. En dus ging de regenboogtrui aan. Ik vond het wel jammer van de nationale kampioenstrui, maar je laat de regenboogtrui niet liggen natuurlijk. Gelukkig sta ik op mijn biografie ‘Anna’ wel in het rood-wit-blauw omdat we toevallig toen de coverfoto gemaakt hebben. Zo krijgt die NK-zege toch nog wat extra aandacht.” 

Foto: Sportfoto


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl