Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nationale titel tijdrijden voor beloften voor Van Dijke

Woensdag 16 juni 2021

Nederlandse kampioenschappen - Het NK Tijdrijden voor beloften is gewonnen door Mick van Dijke. De renner van Jumbo-Visma -23 bleef tweelingbroer Tim voor.

Marijn van den Berg (FDJ DT) werd derde.

Mick van Dijke kwam ten val in de laatste bocht, maar wist toch zijn broer nipt te verslaan. "In een tijdrit ga je tot de limiet en daar ging ik in de laatste bocht schijnbaar over. Ik probeerde nog op mijn fiets te springen, maar kreeg de versnelling niet meer rond. Toen ben ik maar gaan lopen. Maar gelukkig was ik de rest van de route schijnbaar zo snel geweest dat ik toch nog kon winnen. Ik ben heel blij met deze zege. Ik wist dat ik in vorm was en denk dat de WorldTour-wedstrijden ook geholpen hebben. Daar doe je toch hardheid op. Hopelijk kunnen we als team nu ook de wegtitel behalen, daar gaan we vol voor zaterdag."

Bijzonder was dat zijn tweelingbroer Tim tweede werd. "Verliezen voelt nooit goed, maar het is én een ploeggenoot voor me in de uitslag en de familienaam Van Dijke staat toch achter die eerste plek. Ik heb er vrede mee. Vooral als je ziet dat ik nog maar weer een paar weken fiets na een val eerder dit seizoen. Als gevolg van een hersenschudding en wat gekneusde ribben heb ik geen ideale aanloop gehad. Het is zelfs mijn eerste tijdrit ooit. Van mountainbiker met een breed stuur naar een wegfiets met een smal stuur in een paar jaar, zeg maar. Ik sta er dan ook vooral van te kijken dat ik hier zo hoog eindig. Het is bijzonder om dit als tweeling mee te maken, het is een speciale dag voor ons."

Marijn van den Berg stond ook te kijken van zijn uitslag, al toonde hij al wel vorm. "En ik heb natuurlijk ook wel voorbereid op de tijdritfiets. Als je start, dan ga je er gewoon volle bak voor. Ik had geen idee of dat top 10 of top 5 zou opleveren. Het werd derde en daar ben ik heel tevreden mee."

17  Mick van Dijke 37:16

242  Tim van Dijke 0:05

334  Marijn van den Berg 0:40

45  Lars Boven1:06

53  Enzo Leijnse1:10

617  Loe van Belle1:14

74  Tim Marsman1:19

846  Darren van Bekkum1:25

91  Daan Hoole1:28

102  Stijn Daemen1:31

 

Foto: CyclingOnline.nl


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl