Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Santini Eco-Sleek Dinamo duurzaam en comfortabel

Donderdag 26 augustus 2021

Products - Je ziet het er waarschijnlijk niet aan af, maar de Santini regenboogtrui die de wereldkampioen dit jaar in Leuven omgehangen krijgt, is helemaal gemaakt van gerecyclede materialen. En zo zou het natuurlijk ook moeten zijn in deze tijden waar een beetje meer aandacht voor het milieu aandacht voor onze toekomst betekent.

Toch hoef je niet het WK te winnen om in zo'n duurzame Santinitrui te rijden! De Italiaanse wielerkledingfabrikant presenteerde recent het Eco-Sleek Dinamo shirt, gemaakt van diezelfde gerecyclede materialen, een combinatie van gebruikte en afgedankte materialen en gerecyclede vezels en garens die zonder vervuilende chemicaliën zijn gefabriceerd.

Dat klinkt in theorie goed toch? Dat dachten we bij cyclingonline ook en dus besloten we het shirt maar eens aan een goede test te onderwerpen. En waar kan dat beter dan in het land waar het shirt gemaakt wordt, Italië! Rond het meer van Bolsena hebben we ruim 800 kilometer afgelegd.

De eerste indruk:

Santini stuurt een complete set, shirt, broek, sokken en handschoenen. We hebben het kaki Dinamo-shirt gekregen, met dito kleur broek. Een gewaagde combinatie als je gewend bent om zwarte broeken te dragen. Eenmaal aan blijkt het een mooie combinatie die in de bergen rond het Italiaanse meer bewonderende blikken oplevert.

Het Dinamo-shirt is een 'race-cut' shirt, dat wil zeggen, gelijk aan het model dat de profs dragen. Strak en kort dus. We lopen de details even door. De rits is plastic met heeft een metalen sluiting en wordt bovenaan niet verborgen achter een flap, maar past in neergeklapte positie keurig tussen twee licht verdikte nader. De metalen onderkant van de rits wordt aan de binnenkant wel afgesloten met een flapje van zachte stof.

Aan de onderkant van het shirts zit een soepel elastiek met een paar ribbels siliconen. De kraag heeft een soort van V-hals met als mooi detail een subtiel lipje in de vorm van de Italiaanse vlag aan de achterkant. De mouwen zijn 'raw-cut', oftwel recht afgesneden en niet afgestikt met aan de binnenkant een geprinte siliconenlaag.

Aan de achterkant zijn de drie zakken van een ademend afwijkend materiaal, in een fellere kleur waardoor je goed zichtbaar bent. De omslag zit met een stevige stiknaad vast, de kans dat iets blijft haken en gaat rafelen is daardoor klein.

En dan het belangrijkste, de stof van het shirt. De basis bestaat uit een supergladde, superzachte stof, de zijpanden zijn met veel kleine gaatjes ademend. Het maakt dat het Santini Dinamo-shirt een serieus comfortabel shirt is om te dragen. Sterker nog, op de blote huid heb je niet eens het idee iets aan te hebben, zo prettig zit het.

We hebben het shirt getest met temperaturen tot 34 graden en kunnen vaststellen dat het een perfect shirt is voor warm weer. De rits hoeft niet los tijdens een zware beklimming in de warme zon en dat is fijn.

De broek

Als bijpassende broek heeft Santini het Tono Dinamo model ontworpen. Gemaakt van 'high-compression Thunderbike Power' is het een stevige broek met een uitstekende zeem. De italiaanse ontwerper heeft gekozen voor de C3 zeem, voorzien van 10 mm dik foam met een anti-shock gel.

Een 3 centimeter brede siliconenprint zorgt ervoor dat de pijpen goed strak blijven zitten. De hengsel zijn van stevig elastiek en zo'n 3 centimeter breed. Het rugpand bestaat uit een fijn gaas, dat eventueel transpiratievocht snel afvoert. De pasvorm is door het elastische matriaal erg goed, de broek 'lubbert' niet en past goed om je middel. Natuurlijk wordt ook dit product versierd met een labeltje in de kleuren van de Italiaanse vlag.

Conclusie:

Santini heeft een uitstekend en stijlvol product op de markt gebracht. Zoek je een comfortabel shirt en broek voor lange veeleisende ritten of korte snelle koersjes, dat is dit een absoluut goede keuze! Omdat het topkwaliteit is moet je wat dieper in de portemonnee duiken maar dat zou de echte liefhebber niet tegen houden. Het shirt heeft een richtprijs van 119 euro , de broek 179. Het Eco-Sleek Dinamo shirt is in vier verschillende kleuren te krijgen: zwart, marineblauw, kaki en zilvergrijs.

Let op!

Mocht je na het lezen van dit verhaal besluiten om een zo'n prachtig shirt aan te schaffen, hou goed rekening met de maatvoering. Want die is typisch Italiaans. Bestel dus een XL of mogelijk zelfs een XXL als je normaal een Hollandse maat M hebt. Op de website van Santini staat een maattabel. Bij cyclingonline zijn we normaal van het niveau maatje M, maar de geleverde XL is wat aan de krappe kant. Misschien dat we wat minder hadden moeten snoepen van de heerlijke pizza's en pasta...

Meer:

Het Dinamo shirt

Broek: de Tono Dinamo

Sokken: de Puro Q-skin

Handschoenen: De Cubo zomerhandschoen

 

 



Eerder...

Products Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl