Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Watersley breidt verder en verder uit

Dinsdag 01 februari 2022

National - Watersley Sports & Talentpark wil de komende jaren uitgroeien tot dé plek voor de ontwikkeling van jonge wielertalenten. Waar het drie jaar geleden begon met als missie om internationaal een prominentere rol te spelen in de ontwikkeling van het vrouwenwielrennen, staat er nu een opleidingsstructuur voor talenten uit verschillende disciplines uit de wielersport.

Gehuisvest op Watersley Sports & Talentpark maken de Race & Development Teams deel uit van een uniek systeem, waar wonen en trainen worden gecombineerd in een inspirerende sportomgeving.

Drie jaar geleden startte de opleidingsstructuur met het Watersley R&D Cycling Team. Een team voor getalenteerde vrouwen in de leeftijdscategorie van 17 tot 22 jaar. Vandaag de dag staat er een opleidingsstructuur met een team voor vrouwen U23 en U19, een team voor mannen U19, en een vereniging voor offroad talenten.

Grouwels-Watersley R&D Road Team

Voor komend seizoen zal het U23 damesteam veel nieuwe gezichten bevatten. Meer dan ooit is de line-up internationaal vertegenwoordigd met rensters uit Ierland, Zweden, Tsjechië, Denemarken, Letland en Zuid-Afrika. De formatie van het Grouwels-Watersley R&D Road Team zal met Karlijn Koops, Felicia Bengtsson, Karin Söderqvist, Mette Egtoft, Iris Timmermans, Hazel Magill, Lily Schuitemaker, Sophia Zwaan, Maia Simmons, Dagmar Hejhalova, Kitija Siltumena en Sophie von Berswordt aan de start staan in 2022.

Doltcini-Watersley R&D Road Team

Net als vorig seizoen zal het U19 damesteam een uitdagend programma rijden in binnen- en buitenland. Bekende gezichten Pem Hoefmans, Denise Mertens en Carmen van der Veen krijgen dit seizoen versterking van Lotte de Vries en Mayke Blok.

GEPLA-Watersley R&D Road Team

Met het nieuwe U19 herenteam is er een zeer getalenteerde ploeg. Het voormalige Streetjump Development Team zal vanaf heden onder de vlag van Watersley R&D Cycling Team gaan fietsen. De formatie van het Gepla-Watersley R&D Road Team bestaat uit Niels Brinkman, Ryan Gal, Justin de Hart, Karst Hayma, Tobias Kool, Raphaël Mouton, Juul Nagengast, Wouter Toussaint, Pepijn Veenings, Mika Vijfvinkel, en Thom van de Werf.

Slimm-Watersley R&D Offroad Team

Sinds september maakt een groep van vijftig jeugdleden onderdeel uit van de Watersley community. Vanaf dit seizoen wordt deze groep versterkt met verschillende getalenteerde renners die op het hoogste niveau zullen gaan uitkomen voor het Slimm-Watersley R&D Offroad Team.

Thuisbasis

'Met Watersley Sports & Talentpark als thuisbasis maken deze teams deel uit van een uniek systeem, waar wonen en trainen gecombineerd worden. Eén van de vele sterke punten van de opleidingsstructuur is dat Watersley Sports & Talentpark is opgezet om talenten op alle mogelijke manieren te ondersteunen, met speciale aandacht voor talentontwikkeling binnen de wielersport. Met een gemotiveerd en ervaren begeleidingsteam, een prestatie- en ontwikkelingscoach en een Head of Cycling, zal er meer aandacht zijn voor de individuele atleet door middel van testen, training, herstel, voeding, coaching en al het andere dat nodig is om ervoor te zorgen dat onze talenten zich zo efficiënt en effectief mogelijk ontwikkelen'' meldt men vanuit Limburg.

''Omgeven door geweldige universiteiten en werkmogelijkheden is Watersley Sports & Talentpark een plek waar je je op alle mogelijke manieren kunt ontwikkelen. Dit betekent dat je je volledig kunt richten op het ontwikkelen van jezelf als atleet, terwijl je op persoonlijk vlak ook verder kunt groeien. Daarom biedt Watersley R&D Cycling Team een solide basis voor de ontwikkeling van talenten binnen de wielersport.''

 Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl