Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nominaties Fiets van het Jaar 2022 bekend

Woensdag 16 februari 2022

Products - De genomineerden voor de Fiets van het Jaar 2022 zijn bekend. Tijdens de testdagen in Zandvoort zijn in totaal 35 fietsen door de vakjury onderworpen aan een kritische test. In totaal zijn dit jaar 9 fietsen genomineerd, verdeeld over 3 categorieën. De winnaars van de Fiets Awards 2022 worden op 10 maart aanstaande bekend gemaakt tijdens een speciaal online event.

 

Nominaties Gravel Bike van het jaar 2022

• Giant Revolt Advanced Pro 0

• Specialized Diverge Expert Carbon

• Trek Checkpoint SL6 eTap

 

Nominaties E-bike van het Jaar 2022 ‘Sportief’

• Specialized Turbo Vado 4.0

• Stella Tierra Pro MDB FI

• Kalkhoff Entice 5.B Advance+

Nominaties E-bike van het Jaar 2022 ‘Urban’

• QiO Eins P-5

• Sparta d-RULE Energy

• Specialized Como 5.0 IGH

 

De Fiets Awards is na 35 edities inmiddels rustig een begrip in de fietsindustrie te noemen. De Awards staan zowel voor veiligheid en kwaliteit, als voor comfort en innovatie. Eigenschappen die steeds bepalender zijn bij de keuze van de consument. Net als afgelopen jaar worden de Awards dit jaar op 10 maart aanstaande uitgereikt tijdens een online event waar ook de jaarlijkse fietsverkoopcijfers worden gepresenteerd.

Nieuwe categorieën  

De E-bike is anno 2022 de norm geworden voor de fietsindustrie en neemt in de nieuwverkopen een steeds prominentere positie in. De introductie van nieuwe innovaties en verbreding van het aanbod vinden daarom veelal in deze categorie plaats. Van de 35 inzendingen dit jaar, waren er 26 E-bikes. De opzet van de Fiets Awards verkiezingen is in de categorie E-bikes daarom aangepast en onderverdeeld naar subcategorieën ‘E-bike Sportief’ en ‘E-bike Urban’. De categorie ‘Fiets van het Jaar’ die bestaat uit fietsen zonder trapondersteuning, vervalt dit jaar door het kleine aantal aanmeldingen in deze categorie.  

Nieuw dit jaar is ook de categorie Gravel Bike van het Jaar. Afgelopen jaren heeft dit type fiets veel in populariteit gewonnen en vormt de ideale mix tussen een racefiets en MTB. Door de actuele omstandigheden in de markt, ligt het aantal introducties van nieuwe racefietsen, MTB’s en Speed E-bikes afgelopen jaar een stuk lager, waardoor deze award categorieën dit jaar ook zijn komen te vervallen.

Beoordeling

De fietsen zijn door een onafhankelijke vakjury beoordeeld. De vakjury bestaat uit experts en ervaringsdeskundigen waaronder de redactie Fiets, Fietsactief, ANWB Media, Tweewieler, NieuwsFiets.nu, Bike Europe en BOVAG. De jury voor de gravel categorie zijn ervaringsdeskundigen en fietsjournalisten. Bij de beoordeling wordt vooral gekeken naar het gebruiksdoel van de fiets en in hoeverre de fiets aansluit bij de behoefte van de specifieke gebruikersgroep. Belangrijke beoordelingscriteria daarbij zijn: constructie en afwerking, vormgeving en styling, oorspronkelijkheid en innovatie, veiligheid, rijgedrag/comfort, gebruikte materialen, prijs/kwaliteitverhouding. En last but not least, speelt uiteraard ook de ‘x-factor’ van de fiets een belangrijke rol bij de beoordeling van de fiets.

 Eerder...

Products Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl