Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Woensdrechtse Wielerzomer wordt Brabantse Wal Wielerevents

Donderdag 17 februari 2022

National - De samenwerking tussen de wielercomités van Huijbergen en Hoogerheide wordt ook in 2022 voortgezet.  De organisatie van de  “Woensdrechtse Wielerzomer” 2020 en 2021 heeft veel waardering en lof ontvangen van de KNWU, de gemeente, sponsoren en  wielerliefhebbers. In de moeilijke tijden van Corona heeft de organisatie toch voor elkaar gekregen om op een verantwoordelijke wijze wielerwedstrijden te kunnen organiseren. 

Vanaf dit jaar zal de  “Woensdrechtse Wielerzomer” door gaan als “Brabantse Wal Wielerevents”. In alle dorpskernen van de gemeente Woensdrecht zal een KNWU ronde worden georganiseerd. Hierbij krijgt de organisatie de volledige medewerking van de KNWU en de gemeente Woensdrecht. Door het bundelen van krachten blijkt het mogelijk om in de hele gemeente weer koers te kunnen laten zien. Daar waar in andere plaatsen deze wedstrijden wegvallen. Het enthousiasme bij de wielerliefhebbers en sponsoren is groot. Maar het meest verheugd zijn wel de renners, zij kunnen weer hun geliefde sport beoefenen. Naar verwachting zal het daarom ook storm lopen met inschrijvingen. Jeroen van Wezel, secretaris van Wielercomité Huijbergen denkt dat alle categorieën overvol zullen  zijn: “We zullen zeker bij de elite/beloften/amateur te weinig startgelegenheid hebben. Daarnaast wordt er in de  wedstrijden startgelegenheid geboden voor de nieuwelingen en junioren met uitzondering van  Woensdrecht en Ossendrecht. Hier  zullen de elite en beloften dames aan het vertrek staan in plaats van de junioren. Op deze manier kunnen de plaatselijke rensters Thalita en Demi de Jong zich aan de suppoters laten zien. We verheugen ons op grote pelotons die door de dorpen zullen rijden.” 

De organisatie verwacht veel spektakel, want er wordt in 5 wedstrijden bij de elite/beloften/amateur peloton gestreden om het Gemeente Woensdrecht klassement, een klassement met een heuse “”Woensdrecht leiderstrui” en waaraan mooie geldprijzen zijn verbonden. 

Indien er nog corona maatregelingen zijn, zullen deze gerespecteerd worden,  zodat alles veilig kan verlopen. De 1,5 meter is buiten het peloton heilig en we hopen dat iedereen er zich goed aan zal houden. 

Alle info op www.vriendenvandekoers.nl en op www.wchuijbergen.nl

Programma Brabantse Wal Wielerevents 2022:

20 maart             Woensdrecht     : nieuwelingen, elite/belofte vrouwen, elite/beloften heren/amateurs

27 maart             Huijbergen          : nieuwelingen, junioren, elite/beloften heren/amateurs

18 september     Putte                    :  nieuwelingen, junioren, elite/beloften heren/amateurs

25 september     Ossendrecht       : nieuwelingen, elite/belofte vrouwen, elite/beloften heren/amateurs

2 oktober            Hoogerheide      : nieuwelingen, junioren, elite/beloften heren/amateurs

Foto: © SportfotoEerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl