Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

25 jarig Kempenklassement heeft aandacht voor jeugd

Maandag 21 maart 2022

National - Na twee jaar van uitstel door corona kan ook het wielerseizoen weer volledig van start gaan. Vorig jaar werd door Stichting Kempenklassement al met de Kempische Wielerzomer met de paar organistoren die hun wedstrijd wel op de kalender konden brengen al een mini klassement georganiseerd. Waar Jasper de Laat en Anouska Koster de eindwinst voor zich opeiste. 

Voor Stichting Kempenklassement is het dit jaar dan ook weer mogelijk om een volledig Kempenklassement te laten verrijden. Het klassement voor Elite / Belofte Mannen en Vrouwen wat dit jaar dan ook de 25e editie kent. Samen met hoofdsponsor Belisol Eindhoven is nagedacht hoe dit zilveren jubileum vormgegeven kan worden.

Uiteindelijk is besloten om ook de jongeren categorieën tijdens het 25 jarig jubileum in het Kempenklassement te betrekken. Zij zijn namelijk de toekomstige deelnemers van het Kempenklassement. Dit houdt in dat zowel de jeugd categorieën 1 tot 7 de Nieuwelingen-Jongens, Nieuwelingen-Meisjes, Junior-Mannen en Junior-Vrouwen ieder voor hun eigen klassement gaan strijden. Het klassement zal ook doorgaan als er maar 1 wedstrijd voor de desbetreffende categorie verreden gaat worden. Bij de jeugd zal er 1 klassement per categorie opgemaakt worden. Echter wordt het klassement daarna opgesplitst in jongens en meisjes.

Voor alle categorieën zal het gebruikelijk Kempenklassement gehanteerd worden. Dus met 3 tussensprints en punten voor de uitslag van de wedstrijd. Bij de jeugd categorieën zal er gewerkt worden met een aparte puntentelling. En vanaf categorie 3 met beperkte tussensprints. De hierin verdiende punten tellen mee voor het Algemeen Klassement. 

De elite / beloften mannen en vrouwen strijden om het traditionele Kempenklassement. De eerste 20 in ieder categorie mogen een greep doen in de met ruim € 4250,- gevulde prijzenpot. De eerste 3 in de eindstand mogen respectievelijk € 1000,- / € 750,- / € 500,- ophalen. Voor deze categorieën is er een extra mogelijkheid om punten te verzamelen. Op de passage van de finishlijn welke het dichtste bij 25 km voor de finish ligt zijn extra punten te verdienen voor het algemeen klassement.

Stichting Kempenklassement hoopt dat er in alle categorieën een hevige strijd zal zijn voor de eindwinst in het Belisol Eindhoven Kempenklassement. 

 Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl