Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Veenhoven sprint naar winst in GP Van der Breggen

Zaterdag 02 april 2022

National - Nienke Veenhoven heeft de Grote Prijs Anna van der Breggen gewonnen. In Genemuiden won de renster van NXTG de sprint van een kopgroep van negentien.

Xaydee van Sinaey werd tweede, de derde plek was voor Silje Bader. Esmee Blok won bij de nieuwelingen-meisjes voor Joelle Eekhoorn en Puck Langenbarg. De drie maakten deel uit van de kopgroep van negentien.

In de slotfase probeerden Anna van der Meiden en Julia Kopecky nog weg te rijden met de finish in zicht. Bader sloot aan, maar bij het indraaien van de finishstraat was de kopgroep weer compleet. 

''Voor ons was de situatie altijd goed, want mijn ploeggenote Julia was voorin. Toen we aansloten, werd het alsnog een sprint. Voor mij altijd een goed scenario. Het was een mooie koers, waarin het direct op de kant ging. In een massasprint kan ik ook winnen, maar dit was wel een mooier wedstrijdverloop. Aan het begin van het jaar was dit een mooie klassieker om ook als team samen te koersen'' aldus de winnares, die nu uitkijkt naar de EPZ Omloop van Borsele. Ook het EK Baan is een doel voor Veenhoven, die de eerste leidster in de KNWU Topcompetitie is. Ze won onlangs ook al Gent-Wevelgem voor junior-vrouwen.

Foto: © CyclingOnline.nl

Junior-vrouwen: 1. Nienke Veenhoven, 2. Xaydee van Sinaey, 3. Silje Bader, 4. Babette van der Wolf, 5. Lisa van Belle, 6. Anna van der Meiden, 7. Carmen van der Veen, 8. Nikki Souren, 9. Jony van den Eijnden, 10. Britt de Grave

Nieuweling-meisjes: 1. Esmee Blok, 2. Joelle Eekhoorn, 3. Puck Langenbarg, 4. Maureen Abma, 5. Selena Bas, 6. Noi Moes, 7. Jenna van Tongeren, 8. Jade Wuurman, 9. Sara Sonnemans, 10. Lisa BandEerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl