Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ronde van de Vijver: koplopers altijd in beeld

Zaterdag 23 april 2022

National - De Ronde van de Vijver noemt zich het kortste criterium van Nederland. De organisatie krijgt dispensatie van de KNWU om zo'n korte wedstrijd uit te zetten. Iets meer dan zevenhonderd meter duurt het voordat de renners weer rond zijn.

De eerste wedstrijd dateert al van 1949 en was de voorloper van de inmiddels verdwenen Nacht van Hengelo. Sinds 2011 is de wedstrijd terug. Het parcours is 705 meter lang en voert rond de Tuindorpvijver. Op de erelijst staan onder anderen Jan Rol Bert Boom, Tino Tabak en Jelle Wolsink.

De wedstrijd wordt georganiseerd door HWV De Tubanters en was dit jaar de openingswedstrijd van de VIRO Criterium Cup. Bij de vrouwen won Michelle de Graaf, bij de mannen Bjorn Bakker. Omdat de Tubanters negentig jaar bestaan, werd vandaag een permanente start- en finishlijn onthuld van witte stenen aan de Vijverlaan. Dat gebeurde door wethouder Claudio Bruggink, de voorzitter van de buurtvereniging en de voorzitter van De Tubanters.

Bij de vrouwen won De Graaf met een solo, nadat ze eerst nog vier metgezellen had. ''Maar het tempo lag te laag en het peloton kwam terug. Toen ben ik alleen gegaan, maar dat viel niet mee, het was nog ver'' lachte de renster van De Adelaar na afloop. Toch hield ze stand. ''Het was heel bijzonder om op zo'n kort rondje te rijden. Ik had gedacht dat we daardoor snel een voorsprong konden pakken, maar dat viel toch niet mee omdat het peloton je altijd in beeld heeft.''

Foto: © Sportfoto.nl en CyclingOnline.nl

 Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl