Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bauke Mollema wint zijn eerste rood-wit-blauw

Woensdag 22 juni 2022

Nederlandse kampioenschappen - Bauke Mollema is Nederlands kampioen tijdrijden geworden. Het was de eerste nationale titel voor de Groninger van Trek-Segafredo.

Of hij dat niet eerder had moeten proberen, was de logische vraag toen Mollema met de kampioenstrui om de schouders van het huldigingspodium stapte. ‘’Misschien wel. Maar ik was eigenlijk nooit helemaal zeker van mijn tijdrit. Ik wisselde goede en slechte dagen af op dit onderdeel. Het was ook zeker wel eens vaker door mijn hoofd geschoten om deel te nemen, maar als je als kopman start in een grote ronde dan wil je ook je focus houden daarop. Het paste nu en ik had er ook veel zin in. Vooraf rekende ik me bepaald niet rijk.''

Tom Dumoulin baalde hartgrondig.  ‘’Ik ben natuurlijk niet blij met een tweede plaats. Het was zijn laatste NK dat staat vast. De Limburger gaat immers stoppen aan het einde van het jaar. ‘’Jammer dat ik nu niet enig recordhouder ben waar het gaat om tijdrittitels bij de profs. Die eer deel ik dus met Stef Clement.’’ Beiden wonnen het rood-wit-blauw op dit onderdeel vier keer.

Foto: © Sportfoto


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl