Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nienke Vinke soleert naar dubbel

Zaterdag 25 juni 2022

Nederlandse kampioenschappen - Nienke Vinke is op de VAM-berg Nederlands kampioene bij de junior-vrouwen geworden. Eerder deze week greep ze ook al de titel in de tijdrit.

De renster uit Amersfoort behaalde het roodwitblauw op de VAM-berg in Wijster met een indrukwekkende solo. Lisa van Belle won de sprint voor de tweede plaats door Nienke Veenhoven achter zich te laten.

 

‘’ Het was een heel saaie koers, want alleen op de VAM-berg werd er hard gereden en daarna viel het weer helemaal stil zodat iedereen weer bij elkaar kwam. Ik had eigenlijk mijn dag niet vandaag, had geen goede benen, maar bij de vierde keer omhoog zat ik net op een gaatje, reed in de afdaling door, ging vervolgens langs de groep en trok vol door met een alles op niets poging en ben vooruit gebleven’’, analyseerde de gelukkige Nienke Vinke haar overwinning. De moraal van de overwinning werkte dus ook door in de wegrace. ‘’Ja, maar toch deze overwinning kwam totaal onverwachts. Vorig jaar was ik weg met Anna (van der Meiden, DR), maar toen kreeg ik een lekke band waardoor ik niet mee heb kunnen doen voor de eindsprint. Dus dit is een mooie revanche. De trui voelt nu heel goed, want het is de leukste overwinning als je deze niet ziet aankomen, dus ik ben er heel blij mee. Zeker omdat ik in het voorjaar corona heb gehad en een tijdje niet heb kunnen koersen. Ik heb enkele wedstrijden voor de Nations-Cup uit kunnen rijden, maar heb daarin geen uitslag gereden.’’ De renster van Pavé ’76 is nog in het ongewisse voor het volgende seizoen. ‘’Ik weet nog niet wat ik in 2023 ga doen, want ik ga de overstap van de junioren naar de elites maken, dus wil ik me op het veld en tegelijkertijd op de weg niet opblazen. Ik wil wel gaan crossen, maar waarschijnlijk iets minder dan vorig jaar. Ik wil geen half werk afleveren, maar voluit kunnen gaan.’’

Content

In het voorste deel van het peloton vond je telkens de namen terug van Silje Bader, Maartje Redder, Lisa van Belle, Rosita Reijnhout, Babette van der Wolf, Mirre Knaven, Lauren Molengraaf, Nienke Veenhoven, Nienke Vinke, Leonie Bentveld, Emma Brouwer, Jony van den Eijnden, Britt de Grave, Nina Maziachvili, Masja Keesman, Meis Poland, Elise Timmerman, Lisa van Heel, Carmen van der Veen en Lotte de Vries. Bij het ingaan van de laatste ronde sloeg Nienke Vinke in de afdaling een gaatje en heeft de voorsprong met behulp van haar ploeggenoten niet meer afgestaan. Nienke Veenhoven (Pavé ’76) was content met haar derde plaats. ‘’Ik ben tevreden met het podium, zeker toen mijn ploegmaatje al vooruit was. Ik wilde me vervolgens sparen voor de sprint en kijken waar we daarin uit zouden komen. Het was een mooie koers van onze ploeg.’’ De tweedejaars juniore kijkt met een overwinning in Noord-West Overijssel terug op een goed voorjaar. ‘’Daarnaast heb ik een aantal mooie podiumplaatsen behaald. Ik kijk nu ook uit naar het EK-baan over enkele weken en verder zien we wel’’, aldus de renster uit het Noord-Hollandse Oostzaan. Lisa van Belle uit Zoetermeer had op meer gehoopt dan de tweede plaats. ‘’Het was mooi hoe Nienke Vinke is weggereden, maar een teleurstelling voor mij. Ik merkte dat ik hard omhoog kon rijden en dat dit in mijn voordeel zou zijn. Dus was het voor mij jammer dat er iemand was weggereden. Nienke heeft het mooi gedaan en ook slim. We kwamen gewoon niet dichterbij omdat het peloton ook soms stilviel. Dat was best frustrerend. Het gat werd gewoon niet dicht gereden, dus heb ik voor de sprint alles gezet om de tweede plaats in de klim voor me op te eisen.’’ De renster van Talent Cycling kijkt eveneens met een goed gevoel terug op de achterliggende wedstrijden van het voorjaar. ‘’Ik werd derde in het Land van Bartje, won in Tour des Alpes de laatste etappe en daarnaast podiumplekken en reed ik zo wie zo toptien. In het najaar wil ik goed zijn in de twee wedstrijden voor de Nations Cup en zien waar het schip strandt.’’

Uitslag NK-junior vrouwen: 1. Nienke Vinke (Amersfoort), 2. Lisa van Belle (Zoetermeer), 3. Nienke Veenhoven (Oostzaan), 4. Meis Poland (Warmenhuizen), 5. Rosita Reijnhout (Wolphaartsdijk), 6. Lauren Molengraaf (Capelle aan den IJssel), 7. Babette van der Wolf (Oude Tonge), 8. Emma Brouwer (Jaarsveld), 9. Britt de Grave (Tholen), 10. Maartje Redder (Heerhugowaard). 

Foto: © Sportfoto

 

 

UITSLAG


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl