Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nationale juniorentitel voor Abma

Zaterdag 02 juli 2022

Nederlandse kampioenschappen - In Enter heeft Elmar Abma namens Willebrord Wil Vooruit de Nederlandse titel op de weg gewonnen 

De kampioenschappen voor de junioren werden uit het programma van vorig weekeinde op de Col du VAM getild om concurrentie met de Acht van Bladel te voorkomen. De organisatie van de Ronde van Twente werd bereid gevonden het stokje over te nemen en wist een parcours uit te tekenen met korte klimmetjes zoals de Apenberg en de Rijssenseberg waarop het peloton telkens op een lint werd getrokken.

Max van der Meulen (Willeborrd) en Mees Vlot (Westland WV) waren de smaakmakers van de koers. Zij namen maximaal 1.40 voorsprong, maar de marge liep richting het laatste koersuur snel terug, zeker nadat Vlot zijn kompaan moest laten lopen.

Van der Meulen meldde zich in een nieuwe kopgroep met ook Bart Kortleve, Yorick Brethouwer, Sam Holtke en Maurits Neele  daarbij. Het peloton streek ook op deze groep neer in de laatste ronde van acht kilometer.

Waar iedereen rekende op een massasprint, verraste Abma de anderen met een ultieme uitval en hij wist te winnen. Viego Tijssen werd tweede, Jasper Huitema derde.

UITSLAG

''Een heel mooie verrassing na een seizoen met veel tegenslag. Viego Tijssen viel aan en toen ben ik meegesprongen. Uiteindelijk wist ik een kloof te slaan en deze mooie rood-wit-blauwe trui te veroveren. Heel bijzonder'' vertelde Abma na afloop. Zijn ploeggenoot Jasper Huitema won de sprint van het peloton. ''Natuurlijk had ik graag voor goud willen sprinten, maar de zege blijft in de ploeg zo. Een NK is altijd een onvoorspelbare wedstrijd, waarin van alles kon gebeuren. Het leek erop dat het op een sprint zou uitdraaien, maar toen sprong Elmar weg. Onze ploeg zat op kop en toen zakte het tempo net genoeg om hem wat ruimte te geven. Dat hield hij knap vol. Ik ben wel blij dat ik hier in ieder geval met een medaille vertrek.''

Foto's: © Sportfoto

 


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl