Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Pedaalridders van de Peel eert wielerregio

Woensdag 27 juli 2022

Products - Deze weken is microfonist en schrijver Rien van Horik druk met het verslaan van talloze wielercriteriums, maar hij heeft er soms ook een dagtaak aan om zijn boek Pedaalriddders van de Peel te bezorgen.

het boek beschrijft in detail de geschiedenis van de wielerdorpen in de Brabantse en Limburgse Peel. Van Jan Spetgens, Leontien van Moorsel en Peter Winnen tot Mike Teunissen, Yara Kastelijn en Wout Poels.

Van Horik zegt zelf over het boek:''Het geeft zeker geen volledig overzicht van de wlerhistorie in de Brabantse en Limburgse Peel. Dat kan ook niet anders omdat er honderden licentiehouders actief waren bij de beide wielerbonden. Maar het is wel een poging. Met weemoed brengt het ook de tijd terug waarin elk dorp zijn wielerronde en plaatselijke favorieten kende. In een streek waarin turfstekers en fabrieksarbeiders hun harde “labeur” even konden vergeten in hun aandacht voor de wielersport.''

Allereerst bekruipt je het gevoel bij het doorbladeren en doorlezen van de uitgave dat hier recht gedaan wordt aan regionale wielerhistorie. Veel meer regio's zouden een dergelijke beschrijving verdienen, zodat de prestaties van renners en organisatoren niet verloren gaan. Het boek is een aanrader voor wielerliefhebbes uit de specifieke regio, maar zal zeker ook daarbuiten de fans aanspreken die in een recent of ver verleden wedstrijden reden of keken in De Peel of de degens kruisten met de hoofdrolspelers in dit boek.

Het 250 pagina's tellende boek op A4-formaat is voor 22,50 euro te bestellen via dit mailadres.Eerder...

Products Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl