Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

WB Baan: ploegachtervolgers zetten record scherp

Vrijdag 01 november 2013

Track - De Nederlandse baanselectie is voortvarend begonnen aan de wereldbekerwedstrijd op de baan in Manchester. Ploegachtervolgers Tim Veldt, Jenning Huizenga, Roy Eefting en Dion Beukenboom realiseerden een tijd van 4.03.033 en zetten daarmee het Nederlandse record - van Londen 2012 - scherp. Goed voor een vierde tijd en uiteindelijk ook een vierde plaats.

Het oranje kwartet verloor de strijd om het brons van Denemarken. Op het EK werd Nederland derde op dit onderdeel. Net als in Apeldoorn ontbraken in Manchester de Nederlandse vrouwen op de ploegachtervolging.

Teamsprinters achtste

Op de teamsprint werd Nederland achtste. Nils van 't Hoenderdaal, Matthijs Buchli en Jeffrey Hoogland realiseerden een tijd van 44,696 en bleven daarmee ruim van een plek in de grote of kleine finale verwijderd. Vaste waarde Hugo Haak doet niet mee in Manchester als gevolg van een andere seizoensplanning. De Duitsers en Russen strijden om de winst later vandaag. Ook bij de vrouwen reikte Nederland - Elis Ligtlee en Shanne Braspennincx - op een achtste plaats.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl