Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

NK Weg naar Sittard-Geleen

Donderdag 24 november 2022

Nederlandse kampioenschappen - class="x_MsoNormal">Het Nederlands Loterij NK Wielrennen op de weg wordt van 23 tot en met 25 juni 2023 in Sittard-Geleen verreden. Dat is de gemeente overeengekomen met de KNWU en uitvoerend organisator Courage Events op voorwaarde dat het voorgestelde parcours na een verkeerskundige aanpassing en beoordeling door de Provincie uitgewerkt kan worden. Het betreft de nationale titelstrijd voor profs-mannen, profs-vrouwen, beloften-mannen en elite-zonder-contract mannen en vrouwen.  

De profs (m/v) rijden een aanlooplus door Zuid-Limburg voordat de finale op een lokaal circuit door Sittard wordt verreden. In het parcours zijn diverse beklimmingen opgenomen, waarover later de specifieke details worden gedeeld. De andere drie kampioenschappen worden volledig op dit circuit verreden, waarop de veelzijdigheid en charme van Sittard-Geleen aan een breed publiek getoond kunnen worden. Het is voor het eerst in tien jaar dat het NK terugkeert in Limburg, in 2013 was Kerkrade gastheer. Daarna zijn de kampioenschappen verreden in Overijssel, Drenthe, Gelderland, Zuid-Holland en Noord-Brabant.  

Wethouder Andries Houtakkers (Sport) begroet het voorgenomen besluit van College en Wethouders met tevredenheid: ‘’Blij voor onze stad en de wielersport. Een evenement van deze aard en omvang past heel goed bij het sportieve karakter van Sittard-Geleen, waar we de actieve wielersporter dankzij het Tom Dumoulin Bikepark in Sittard en Wielerbaan Glanerbrook al veel te bieden hebben. Maar ook de recreatieve fietser en wielerliefhebber kent de regio als een gebied waar het goed toeven is. We hopen er in het laatste weekeinde van juni een wielerfeest van te maken voor deelnemers, supporters, tv-kijkers en niet te vergeten onze inwoners.’’  De gemeente stelt als voorwaarde dat de route voor zo weinig mogelijk (verkeers)overlast zorgt. 

Henk van Beusekom is als manager sport van de KNWU de provincie Drenthe dankbaar voor de wijze waarop men – ook in tijden van strenge regels aangaande COVID -de afgelopen jaren heeft gezorgd dat het Nederlandse Loterij NK Wielrennen doorgang kon vinden op de flanken van de Col du VAM. ‘’Maar we begrijpen ook dat na veel jaren elders zowel de wielrenners als de wielervolgers de titelstrijd graag weer verreden zien worden in het decor van de Limburgse heuvels. We kijken alvast uit naar boeiende en spannende kampioenschappen en bedanken Sittard-Geleen voor hun gastvrijheid.’’   


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl