Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Mannen en vrouwen rijden zelfde NK-parcours

Donderdag 22 juni 2023

Nederlandse kampioenschappen - Het Nederlands kampioenschap wielrennen wordt zaterdag en zondag in Sittard-Geleen gereden. Bij de profs rijden de mannen en vrouwen diverse routes door de stad om de fel begeerde rood-wit-blauwe-trui om de schouders te kunnen hangen. In eerste instantie zouden de mannen daarbij ook over de markt in Sittard rijden, maar besloten is om voor de profs mannen hetzelfde parcours aan te houden als voor de profs vrouwen.

Thijs Rondhuis, die namens Courage Events samen met de KNWU dit NK organiseert, verklaart:: “We hebben signalen ontvangen dat renners zich zorgen maken over mogelijke veiligheidsrisico’s op dit  gedeelte van het parcours van de profs mannen, onder meer via wielervakbond VVWB. Alle betrokken partijen hechten zeer aan veiligheid. We willen daarom het gevoel  van de renners respecteren en zeker hun signalen niet negeren. Daarom hebben we  besloten de wens van de renners honoreren en voor de mannelijk profs hetzelfde parcours als zaterdag aan te houden. We danken de gemeente Sittard- Geleen voor hun begrip en medewerking.”

Zondagmiddag starten de profs mannen om 12.30 uur in Valkenburg om na een aanrijdroute zes lokale rondes in Sittard te rijden. Verwacht word dat de mannen finishen rond 17.30 uur  op Watersley Sport & Talentpark.

 


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl