Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Puck Langenbarg juniorkampioen van Nederland

Zaterdag 24 juni 2023

Nederlandse kampioenschappen - Puck Langenbarg kraaide het uit van plezier nadat zij het kampioenschap van Nederland op de weg voor junior-vrouwen in een zinderende sprint op de Fromberg als winnaar had afgesloten. Fee Knaven en Lauren Molengraaf finishten respectievelijk in het spoor van Langenbarg als tweede en derde.

Tekst: Dan Rolandus

‘’Het was een groepje van vijf man, maar toen ik de sprint heb ingezet waren we nog we met z’n vieren over. Er zaten nog twee rappe meiden bij, maar ik kan ook wel een ‘stukkie’ sprinten’’, glunderde de Achterhoekse van oor tot oor. ‘’Ik ging er vol voor, zat in de laatste afdaling in het wiel, wat ik anders niet doe, en ben vervolgens uit het wiel de sprint vol aangegaan.’’

Het NK voor junior-vrouwen over het fraaie landschap rond de Fromberg op de grens van de Zuid-Limburgse gemeentes Voerendaal en Gulpen-Wittem, zou een ware afvalkoers worden. De achterdeuren stonden wagenwijd open en na de eerste van zeven ronden van 7.5 kilometer met in totaal zo’n duizend hoogtemeters telde de eerste groep nog twintig rensters. De sterksten zouden onder tropische omstandigheden in de finale echter overblijven Met nog twee ronden voor de wielen trokken Masja Keesman , Zoë van Velzen, Puck Langenbarg, Sara Sonnemans, Roxanne Takken, Fee Knaven en Lauren Molengraaf ten aanval. Nikki Souren kon haar karretje nog net aanpikken. Keesman, Souren en Sonnemans moesten in de laatste ronde passen. Het was uiteindelijk Puck Langenbarg uit de ploeg van WV Schijndel, geleid door Nathalie van Gogh en Sissy van Alebeek, die in een lange sprint achtereenvolgens Fee Knaven en Lauren Molengraaf voorbleef en vervolgens door moeder Ivonne en aanhang uitbundig werd opgevangen.

Eerstejaars

‘’Ik had vooraf niet verwacht dat ik zou winnen, gehoopt op een podiumplaats, maar vooral dat ik zo meekunnen in de kopgroep, want als je niet zou meezitten dan zadel je jezelf met een probleem op. Het was te verwachten dat het onder deze zware omstandigheden een afvalrace zou worden. Zeker als je weet met wat voor een hoog tempo de eerste klim is genomen. Dus dat we met een kleine groep zouden overblijven was te verwachten.’’ De eerstejaars junior uit Ruurlo beleefde de laatste ronde onder hoogspanning. ‘’De laatste ronde was met het oog op een uitval om te snijden, maar ik kon gelukkig bijblijven.’’ De nationaal kampioene bij de nieuweling-meisjes 2022 hoopt de progressie de komende periode door te zetten en in beeld te komen bij een development-team van een proforganisatie. ‘’Ik hoop uiteindelijk prof te worden, maar ik heb nog geen contacten, ben ook nog maar eerstejaars junior. Ik doe er alles en laat er veel voor en hoop dat dit een keer uitbetaald te krijgen’’, aldus de eerstejaars studente Sport en Bewegen op het MBO in Doetinchem.

Uitslag NK voor junior-vrouwen op de Fromberg: 1. Puck Langenbarg (Ruurlo), 2. Fee Knaven (Strijbeek), 3. Lauren Molengraaf (Capelle aan den IJssel), 4. Roxanne Takken (Alphen aan den Rijn, 5. Zoë van Velzen (Capelle aan den IJssel), 6. Masja Keesman (Velserbroek), 7. Nikki Souren (Meerssen), 8. Sara Sonnemans (Someren), 9. Jenna van Tongeren (Harderwijk), 10. Hanna Jansen (Oldehove)


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl