Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Gijs Schoonvelde slaat dubbelslag op NK

Zaterdag 24 juni 2023

Nederlandse kampioenschappen - Gijs Schoonvelde is kampioen van Nederland bij de nieuwelingen op de weg geworden. De Drent, die eerder in de week de nationale tijdrittitel al ophaalde in Elspeet, klopte Michiel Mouris met een banddikte, gevolgd door Tijn Veldkamp.

Tekst: Dan Rolandus

‘’Niet normaal’’, reageer Gijs Schoonvelde op zijn tweede roodwitblauwe trui. ‘’De koers zat lange tijd op slot, we kwamen niet echt weg. Het was warm, maar de omstandigheden waren voor iedereen, ik raakte er tijdens de koers een beetje aan gewend, maar ik heb goed gedronken. Ik zette op drie ronden nabij start en finish aan en kreeg Michiel (Mouris, DR) mee. Daarna was het gewoon doorrijden. Tijdens de sprint zat Michiel in mijn wiel en ik kwam terug in zijn wiel en ben daarna vol aangegaan en werd het een close finish.’’

Het peloton van zo’n 130 coureurs bleef in de 60 kilometer lange koers rondom de Fromberg, in uitstekende handen van de organiserende Stichting Kleeberg Challenge, vijf ronden gesloten. Gijs Schoonevelde stak de lont met nog drie toeren voor de wielen voor start en finish aan. Michiel Mouris onderkende het gevaar en haakte zijn karretje aan bij de Fries. De twee bouwden eendrachtig een voorsprong op van ruim veertig seconden. Tijn Veldkamp leverde een knappe prestatie door in zijn uppie naar de twee toe te snellen. Het podium was bij het luiden van de bel voor de laatste ronde bekend. Veldkamp mengde zich nauwelijks in de sprint, wist dat hij kansloos was tegen de twee supersprinters. De derde plaats was mooi. Gijs Schoonvelde en Michiel Mouris trokken zich tot op de streep nog even uit elkaar. Het feest bij de Peddelaars was compleet. Schoonvelde wist waar hij dit seizoen aan begon. ‘’Ik ben vroeg in het jaar begonnen, heb veel getraind, heb gecrost en ben met de ploeg op trainingskamp naar Spanje geweest. Heb ook mijn rust gepakt en ben dus fris aan het seizoen begonnen.’’ De tweedejaars nieuweling uit Koekange komt uit voor WSV de Peddelaars, maar zit nog in onzekerheid of hij de club uit Hoogeveen trouw blijft. ‘’Ik heb meerdere opties, maar nog niets concreets. Eerst het najaar afwachten. Ik rijd nog een WorldTour in Oostenrijk en een meerdaagse in Oostenrijk. Bovendien zit ik nu in mijn toetsweek, dus wordt het even spannend’’, besloot de afstuderende VWO student.

Uitslag NK nieuweling op de Fromberg: 1. Gijs Schoonvelde (Koekange), 2. Michiel Mouris (Baambrugge), 3. Tijn Veldkamp (Lemelerveld), 4. Finn Bastiaansen (Sprundel), 5. Youri Zijlstra (Berkel & Rodenrijs), 6. Fitz Potter (Amersfoort), 7. Jochem van Appeldoorn (Veenendaal), 8. Samuel Gunnink (Amsterdam), 9. Tiem Westerbeke (Zwolle), 10. Erik Kint (Driewegen).

 


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl