Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Toekomstcup biedt wielertalent variatie en podium

Dinsdag 02 januari 2024

National - De Toekomstcup voor nieuwelingen en junioren (m/v) bestaat dit jaar uit acht wedstrijden, gekozen is voor een mooie mix van wedstrijden met klimwedstrijden, tijdritten en potentiële waaierwedstrijden.

De reeks kent een verdeling over het kalenderjaar en het land. Met de Toekomstcup wil de KNWU werken aan een toekomstbestendige wielersport. Met wedstrijden op uitdagende parcoursen die zonder inzet van politie mogelijk zijn. Daarmee wordt het wedstrijdaanbod voor coureurs van 15-18 jaar gewaarborgd. 

Uniek is dat op één wedstrijddag vier wedstrijden plaatsvinden. En elk type coureur vindt iets van zijn of haar gading of leert juist ontdekken waar kwaliteiten of uitdagingen liggen. Met Beek-Adsteeg, Berg en Terblijt, Simpelveld en Watersley zijn tweedaagse wedstrijden in de reeks opgenomen waarin klimcapaciteiten verder kunnen worden ontwikkeld. Met de wedstrijd in Ruinerwold, Hoogeland Tweedaagse en Watersley kent de competitie bovendien drie tijdritten waar renners zich ook in deze specialiteit verder kunnen ontplooien. Teams die beloften opleiden kunnen talent in de Toekomscup scouten, waarmee de reeks een mooi podium is om je kwaliteiten te tonen.

De competitie kent een vast deelnemersveld van deelnemende teams. Er kan voor de gehele KNWU Toekomstcup worden ingeschreven door verenigingen, combinaties van verenigingen, teams en regioteams. Inschrijving is per categorie voor nieuwelingen-meisjes, nieuwelingen, junior-vrouwen en junioren. Op zondag 3 maart is er met de Omloop in Beek. met telkens de beklimming van de Adsteeg de start van het seizoen.

03/03 Adsteeg Omloop Beek 

17/03 Tijdrit Ruinerwold 

24/03 Bergomloop Berg en Terblijt

20/04 Omloop van Simpelveld

26/05 Omloop van de Beemster

01-02/06 Hoogeland Tweedaagse 

07/09 Salverda Omloop van de IJsseldelta 

21-22/09 Watersley Talent Cup

Foto: © SportfotoEerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl