Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Willebrord WV-junioren opleiders voor Hagens Berman Jayco

Donderdag 11 januari 2024

National - Het Hagens Berman Jayco team van Axeon Cycling, onder leiding van eigenaar en directeur Axel Merckx, kondigt  een strategische samenwerking aan met het door Davy en Marcel Gunst geleide, Willebrord Wil Vooruit Junioren team.

Met als doel de ontwikkeling van jong wielertalent te bevorderen, zal deze langdurige samenwerking educatieve wielrenactiviteiten bieden en onvergetelijke ervaringen creëren voor de jonge renners van Willebrord Wil Vooruit Juniors, met gelijke kansen voor jeugd uit diverse etnische, culturele en nationale achtergronden.

“Met de snelle evolutie van het wielrennen en de snelle ontwikkeling van jonge renners, was het voor ons cruciaal om verbinding te maken met een gerenommeerd juniorenteam dat onze ontwikkelingsstijl aanvult en waarop we kunnen vertrouwen”, aldus Axel Merckx. “Deze nieuwe samenwerking met Willebrord Wil Vooruit biedt ons ook de mogelijkheid om bepaalde renners een plek te geven om zich te ontwikkelen als junioren, vooral wanneer ze een ander team nodig hebben dat beter aansluit bij hun behoeften en doelen. We geloven in Willebrord Wil Vooruit in deze samenwerking, niet alleen om haar bekendheid in het Europese wedstrijd circuit, ook de zeer gastvrije omgang met renners van over de hele wereld, en taalkundigheid van de begeleiding. Of je nu een renner bent uit Australië, Nieuw-Zeeland, Portugal, Zweden, Maleisië, Groot-Brittannië of de Verenigde Staten, kan Willebrord Wil Vooruit deze renners in een vertrouwde omgeving ontwikkelingsmogelijkheden in Europa bieden.”

Sinds de oprichting in 2009 heeft het Axeon-programma een reputatie opgebouwd als de toonaangevende ontwikkelaar van jeugdtalent in het wielrennen, nu in haar 15e raceseizoen. Het programma heeft 48 renners zien doorstromen naar de UCI WorldTour-rangen. Het huidige Hagens Berman Axeon-team bestaat uit 13 renners van over de hele wereld, en in 2024 zal het team worden uitgebreid tot 16 renners, die deelnemen aan een uitgebreid schema van professionele wielerwedstrijden wereldwijd.

Willebrord Wil Vooruit voelt zich dan ook zeer vereerd om samen te werken met het Hagens Berman Jayco Cycling Team (Axeon Cycling) van Axel Merckx. ''Wij geloven dat de identiteiten en overtuigingen van onze teams om jonge wielrenners te ontwikkelen zeer nauw verwant zijn. De gezamenlijke opleiding van getalenteerde wielrenners, zowel nationaal als internationaal, is daarom een zeer mooie vervolgstap. In het verleden waren we al in staat om in de afgelopen 25 jaar veel nationale (recentelijk: Olav Kooij, Dylan Groenewegen, Marijn van den Berg, Menno Huijsing, Max van der Meulen, Roel van Sintmaartensdijk, Jan Maas, en anderen) en internationale talenten (Ben Tulett, Finn Fisher Black, en Lukas Eriksson) te ontwikkelen. Wij geloven dat deze samenwerking een verdere stimulans zal zijn om zowel de ontwikkeling van de renner als de persoon achter de renner voort te zetten. Met de samenwerking met Hagens Berman Jayco Cycling Team (Axeon Cycling), voelen wij(Willebrord Wil Vooruit) ons in staat om aan te sluiten bij de professionalisering en veranderende dynamiek binnen het juniorenwielrennen en de ontwikkeling van jonge renners. 

Foto: © Sportfoto

 

 Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl