Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wiersma en Mons naar de winst in de Bergomloop

Zaterdag 20 april 2024

National - Thijs Wiersma is winnaar geworden van de BergOmloop van Simpelveld. De Fries van Otto Ebbens won de sprint van een kopgroep van zeven. Jasper Mons won bij de junioren. 

Wiersma hield in de sprint nipt Paul Vriesman (ASC Olympia) af, die koers kleurde met een tweetal aanvallen. De laatste keer ging hij in de aanval met clubgenoot Noery Weber. Daar sloten eerste Wiersma, competitieleider Finn Bastiaansen (Willebrord WV), Noel Guijert (Westland) en Sander Tullemans  (Zuid-Nederland bij aan. Als laaste maakte ook Matt Rooijakkers (DT Brabant) de oversteek.

In de sprint leek Vriesman zijn sterke koers met winst te bekronen, maar Wiersma stak zijn fiets er net voor de streep voorbij. Finn Bastiaansen werd derde in Simpelveld.

Wiersma noemde de zege de mooiste tot nog toe. ''We konden de aansluiting maken met de koplopers. Uiteindelijk ging Vriesman wel van heel ver aan, dat leek me vroeg maar hij hield goed stand. Toen moest ik er wel naar toe, mooi dat dit lukte.''   

Bij de junioren dunde het veld steeds verder uit. Mons versloeg Lukas Vries in de sprint. ''Ik heb me in de eerste helft wat afzijdig gehouden omdat mijn ploeggenoot pech had. Daarna konden we met ons tweeen meeschuiven met een kopgroep. Ik wist dat ik de sprint zou kunnen winnen als het bij elkaar bleef. En dat klopte. Een mooie dag voor ons gezin, want mijn zus won al bij de nieuweling-meisjes.''   Bram Danklof maakte indruk door na materiaalpech 2,5 minuten achterstand weg te werken en toch nog in de kopgroep op te duiken. 

'Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl