Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Gemeente Arnhem: geen publiek op Posbank bij NK

Dinsdag 14 mei 2024

Nederlandse kampioenschappen - Op 23 juni 2024 organiseren de gemeenten Arnhem, Rheden en Rozendaal samen met Courage Events en de KNWU met ondersteuning van Natuurmonumenten het NK Wielrennen.

"We mogen de balans tussen buitensporten en natuur niet uit het oog verliezen, daarom zijn wij er trots op dat we samen met onze partners en onze gemeentes het groenste NK Wielrennen naar onze regio kunnen brengen".  Zegt Bob Roelofs, wethouder Sport van Arnhem. “ Sport en welzijn gaan hand in hand, en daarbij kan een gezonde natuur uiteraard niet ontbreken.”   

Het parcours loopt van de stadskern van Arnhem naar en over de heuvels van de Posbank in Rheden. De route over de Posbank is een omloop van 17 kilometer die gaat door de kern van Velp, over de Arnhemsestraatweg naar Rheden, over de Posbank en door de kern van Rozendaal terug naar Velp. De finish is in de gemeente Arnhem. Een deel van natuur van dit parcours is kwetsbaar en staat er slecht voor, daarom is er veel aandacht besteed aan het minimaliseren van de impact op de natuur. Met dit parcours is de organisatie ervan overtuigd dat er een mooie titelstrijd gecreëerd wordt terwijl er tegelijkertijd aandacht wordt besteed aan de bescherming van de natuur. 

Maatregelen 

Om het groenste NK Wielrennen ooit te organiseren nemen KNWU en Courage Events een aantal maatregelen. Zo vliegt er geen helikopter over de Posbank en rijden er zoveel mogelijk elektrische auto’s over de Posbank. De route door Nationaal Park Veluwezoom en de Posbank is niet toegankelijk voor bezoekers. Vanzelfsprekend zijn wielerfans van harte welkom om op andere plekken te genieten van het NK. Zo organiseren de gemeenten Arnhem, Rozendaal en Rheden samen met partners een aantal side-events om bewegen en meer gebruik van de fiets te stimuleren en om de druk op de natuur te ontlasten. 

Foto: © Sportfoto


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl