Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

NK Rheden 1989: 'Nico Verhoeven mocht niet winnen'

Dinsdag 18 juni 2024

Nederlandse kampioenschappen - Het NK keert terug naar de Posbank. In 1989 won Frans Maassen er de nationale titel, toen lag de aankomst niet in Arnhem, maar in Rheden. Op de site van het NK Wielrennen vertelt hij dat zijn ploeggenoot Nico Verhoeven dat jaar niet mocht winnen.

De man die namens Maassens Superconfex Team op weg was naar de winst in Rheden, maar de Brabander werd door zijn eigen team teruggehaald. Maassen: ‘’Ik weet nog dat het wel een tumultueuze aangelegenheid was. Nico Verhoeven reed toen bij mijn in de ploeg. Maar destijds was het een ongeschreven regel dat je moest bijtekenen voor het jaar daarop voor de Tour de France. Nico had bedenktijd nodig en ik denk dat hij al beslist had om weg te gaan. In ieder geval wist hij dat na dat NK zeker. Hij raakte voorop en toen hebben we als team achter hem gereden. Als ik niet had gewonnen, had helemaal mijn nek eraf gelegen.’’

Maassen reed in de slotfase weg van mannen als Johan Lammerts (zilver) en Maarten Ducrot (brons) en maakte zo de wedstrijd alsnog af voor de formatie van Jan Raas. Ook nu verwacht hij dat er aantrekkelijk gekoerst kan worden. ‘’Het NK is de wedstrijd die bij ons team altijd door Addy Engels en Arthur van Dongen wordt begeleid, maar ik ben vorig jaar in mijn Limburg ook wel bijgesprongen bij het maken van het – gelukte  – plan om als team Mathieu van der Poel te slopen. Zodat Dylan van Baarle namens ons kon winnen. Misschien kom ik nu ook wel wat eigen ervaring inbrengen’’ lacht hij.  

Lees het complete verhaal hier.


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl