Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Drents wielerblok met Del Grosso in Gouden Pijl

Dinsdag 09 juli 2024

Tour de France - De Gouden Pijl heeft elk jaar wielertoppers uit binnen- en buitenland aan de start staan van dit profcriterium door de straten van Emmen. Maar de organisatie vergeet ook de basis niet. Daarom heeft men al enkele Drentse wielertoppers vast weten te leggen voor de komende editie op zondag 28 juli. Met Nederlands beloftenkampioen en wereldkampioen veldrijden U23 Tibor del Grosso uit Eelde voorop.

De renner uit het opleidingsteam van Alpecin-Deceuninck, de ploeg van Mathieu van der Poel dus, is in goed Drents gezelschap in de Gouden Pijl. Zo is een voormalig wereldkampioen veldrijden bij de junioren en een oud-Nederlands kampioen gravel present in de persoon van de inmiddels ervaren Tijmen Eising uit Emmen. De renner rijdt momenteel bij BEAT.

Ook Karst Hayma uit Peize tekent present. Deze renner van Metec-Solarwatt bracht afgelopen weekend de noordelijke Wielermeerdaagse op zijn naam en kan dus goed uit de voeten op de noordelijke rondjes. Met Eskil Huiting uit Rolde heeft hij een ploeggenoot aan zijn zijde, deze renner stond in 2023 op het podium van de Wielerdag Noordenveld in Roden (tweede). De laatste Drentse coureur die al een overeenkomst tekende met de organisatie van de Gouden Pijl is David Haverdings uit Zuidlaren. Dit wielertalent uit de ploeg van veldritkampioen Sven Nys geldt als één van de grootste talenten van ons land op de veldritfiets en mountainbike en stond al op de podia van NK’s en EK’s.

Foto's: © SportfotoEerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl