Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ronde van Groningen prooi voor Hoekstra

Zaterdag 16 maart 2013

National - Marco Hoekstra heeft in Usquert de Ronde van Groningen op zijn naam gebracht. De renner van de NWVG bezorgde daarmee  zijn vereniging de derde thuiszege op rij. Hoekstra's ploeggenoot Gijs Strating maakte het succes compleet door als tweede over de streep te komen. Derde werd Tom de Vaal van West-Frisia.

In de finale van de eerste klassieker van de clubcompetitie in regio 1 dunde een kopgroep van 17 steeds verder uit. In deze groep was Bike4Air-NWVG al direct het best vertegenwoordigd. Die situatie werd vakkundig uitgespeeld in de finale richting de nieuwe finishplaats Usquert. Een kwartet vluchters - met ook nog Mark Olieman van Kanjers voor Kanjers - bleef over van de aanvankelijke kopgroep. Van die vier was Hoekstra de sterkste. Hij sprong weg en kwam solo aan. "Ik heb vanaf januari op dit parcours getraind, achter de brommer van mijn vader. Vandaag was ik zo goed dat ik voor mijn gevoel niet verliezen kon. Mijn ploeggenoot Jos Harms vroeg me onderweg hoever ik alleen kon rijden. Ik zei zes kilometer en dat was ook ongeveer het punt dat ik weg reed. Ik ben heel blij met de winst. Als je zo gewerkt hebt om hier goed te zijn, dan is het prachtig als je op deze manier kan winnen."

Hoekstra is uiteraard ook de nieuwe leider in de clubcompetitie regio 1, Tom de Vaal leidt in de jongerenstand.

Foto: (C) Rudie Ottens

 

Usquert. Ronde van Groningen:

1. Marco Hoekstra (NWVG) 173 km in 4.19.16, 2. Gijs Strating (NWVG) 0.43, 3. Tom de Vaal (West-Frisia) 0.50, 4. Mark Olieman (Kanjers voor Kanjers) 0.57, 5. Jos Harms (NWVG) 1.10, 6. Teake-Piet van der Werf (NWVG) 1.11, 7. Paul de Haan (Stormvogels Veendam) 1.26, 8. Harry Sweering (West-Frisia), 9. Berry Nagelhout (IJsselstreek), 10. Florian Smits (Ulysses-Amsterdam)

Tussenstand Clubcompetitie regio 1:

(na Ronde van Groningen)

1. Bike4Air-NWV Groningen 20 punten, 2. West-Frisia 18, 3. WV De IJsselstreek 16, 4. Zwaluwen/CC'75/CRT Raalte 14, 5. Kanjers voor Kanjers 12, 6. Oldenzaalse Wieler Club 9, 7. WV Otto Ebbens 8, 8. De Kannibaal 7, 9. Stormvogels Veendam 6, 10. De Hanzerenners 5, 11. De Amstel/Uithoorn/Bataaf/Amsterdam 4, 12. DTS/Alcmaria Victrix 3, 13. Ulysses-Team Amsterdam 2, 14. Friesche Leeuw/WV Olympia 1 

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en KoffieEerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl