Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Stichting Omloop Schokland heft zichzelf op

Donderdag 20 februari 2014

National - De organiserende stichting achter de Omloop om Schokland heeft besloten zichzelf op te heffen. De wedstrijd - gepland voor 14 september als finale van de clubcompetitie - werd eerder deze week van de kalender geschrapt.

Na het vertrek van Joke Slaager, de stuwende kracht en het gezicht van de wedstrijd, en medebestuurslid Wim Meijer was de toekomst al hoogst ongewis. Beiden besloten na de laatste editie in september 2013 dat het na 25 jaar welletjes was. “Toen had ik er zelf al wel een hard hoofd in of de wedstrijd door zou gaan in 2014. Veel van de vrijwilligers waren kennis sen of familieleden van ons en die voelden geen band meer met de wedstrijd na ons vertrek. Een kleine groep heeft nog geprobeerd de organisatie toch vlot te trekken, maar deze mensen hebben nu ook de handdoek in de ring geworpen” is Slaager niet verrast over het verzoek de stichting Omloop om Schokland maar op te heffen. “

Steeds lastiger

Alle sponsorcontracten liepen af en organisatorisch wordt het steeds lastiger een wedstrijd van deze omvang op poten te zetten. Ga daar maar aan staan met een nieuwe groep mensen. Ik ben heel trots op wat we bereikt hebben de afgelopen 25 jaar, het was een mooie wedstrijd door een mooi gebied, zo wil ik er maar op terug kijken. We hebben iets neergezet met z’n allen, maar het is niet voor eeuwig gebleken.”  In 1989 won Wilco Zuiderwijk de eerste editie van de wedstrijd, in 2010 werd de wedstrijd voor het laatst als eendagswedstrijd verreden. Uitgerekend Peter Schulting – inwoner van Emmeloord – won die editie. De afgelopen drie jaren maakte de wedstrijd onderdeel uit van de finale van de clubcompetitie. De Omloop Om Schokland was dan het laatste onderdeel op de zondag. Die allerlaatste editie in deze vorm werd eind vorig jaar gewonnen door Brabander Twan van den Brand.

Servais Knaven

Het was de bedoeling om de wedstrijd komend jaar weer als finalewedstrijd te verrijden, maar dan zonder andere onderdelen erom heen. Begin deze week viel echter het doek voor de enige wielerklassieker die de Noordoostpolder rijk was. Servais Knaven is misschien wel de beroemdste renner op de erelijst, de winnaar van 1992 won later Parijs-Roubaix en een rit in de Tour de France.

Overigens meldt RTV Flevoland dat oud-bestuurslid Schulte toch werkt aan een doorstart onder een nieuwe paraplu. Hij was één van de personen die het stokje van Slaager over wilde nemen. Hetgeen voor 2014 niet gelukt is.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl