Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wielerkampioenen Terpstra en Kuiper spreken af in Hengelo

Vrijdag 02 mei 2014

National - In de Hengelose binnenstad  heeft op vrijdag 6 juni een bijzondere ontmoeting plaats. Niki Terpstra – de kersverse winnaar van Parijs-Roubaix én deelnemer aan de Nacht van Hengelo– treft dan namelijk een andere oud-winnaar van de kasseienklassieker: Hennie Kuiper.

De Twentse renner geniet momenteel van een welverdiend wielerpensioen.  Kuiper kan namelijk terug kijken op een loopbaan,  waarin hij niet alleen won op de piste van Roubaix, maar ook op het podium stond van de Tour de France, wereldkampioen werd en als winnaar gehuldigd werd van andere wielermonumenten zoals de Ronde van Vlaanderen, Milaan-San Remo en de Ronde van Lombardije.

Kuiper bezit daarmee een erelijst die Terpstra tot op heden niet bij elkaar wist te fietsen, de Noord-Hollander won met Parijs-Roubaix zijn eerste ‘monument’.  Kuiper is de eerste om te erkennen dat je de bewuste perioden uit de wielersport moeilijk met elkaar kunt vergelijken. Maar feit is dat de Tukker  in de huidige tijd met deze erelijst dé Nederlandse klassiekerrenner geweest was. In zijn glorieperiode moest hij de eer nadrukkelijk delen met Jan Raas, Gerrie Knetemann en Tourwinnaar Joop Zoetemelk.  Inmiddels herbergt het wielerpeloton renners van alle continenten en is Nederland geen oppermachtig wielerland meer. Al dient een nieuwe lente zich aan.

Voorafgaand aan de Nacht van Hengelo zullen Terpstra en Kuiper ervaringen uitwisselen over hun zeges in Parijs-Roubaix, paralellen trekken tussen toen en nu, maar bovenal vertellen over hoe bijzonder het is om deze Franse kasseienklassieker te mogen winnen en de bijbehorende Kei op de schoorsteenmantel te mogen zetten.

Foto: © SportfotoEerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl