Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Aanrader: Amsterdam-Verona over de Giro van 2010

Woensdag 07 mei 2014

Products - Met de Giro d'Italia 2014 voor de deur is een goed moment gekomen om nog eens een zeer geslaagd Nederlands sportboek over de Giro d'Italia onder de aandacht te brengen: Amsterdam-Verona van Timo Bruijns. Als de Nederlandse Dino Buzzati - met zeer beperkte middelen dus - reisde de schrijver vanuit zijn woonplaats Amsterdam drie weken mee met de Giro.

Zelden was de Giro d’Italia spannender en zwaarder dan in 2010. De uitputtingsslag begon op 8 mei in het roze gekleurde Amsterdam en kwam meer dan drie weken later ten einde in de arena van Verona. Verslaggever Timo Bruijns reisde het peloton achterna en hield een dagboek bij. Van dichtbij zag hij hoe Bauke Mollema zijn doorbraak beleefde en hoe Ivan Basso zich voor de tweede keer in zijn carrière tot eindwinnaar mocht laten kronen.

Amsterdam - Verona is een klein eerbetoon aan misschien wel de mooiste wielerwedstrijd in de wereld. Het gaat over oude en nieuwe helden, over regen die nooit lijkt op te houden, over scheldende en vechtende renners en nauwelijks begaanbare bergpassen. Maar de verhalen geven ook een uniek kijkje in het leven van een verslaggever on the road. Met eenzame hotelkamers, flessen Brunello, eindeloze treinreizen en onverwachte gastvrijheid. De prijs van het boek is 12 euro 50, inclusief verzendkosten. Het boek is 80 pagina's groot.

http://www.amsterdamverona.nl/Home/Bestellen

 

Recenties:

Bruijns schrijft als Matthijs van Nieuwkerk praat. Snel, met kennis en vol kwinkslagen." - Procycling

"Goed gelukt, dit portret van de Giro d’Italia" - Het Parool

 

Foto: © RCS

 


Eerder...

Products Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl