Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Patrick Bos wint de A7 Classic

Zondag 11 mei 2014

Clubcompetitie - Patrick Bos heeft in het Friese Drachtstercompagnie de vierde wedstrijd meetellend voor de clubcompetitie in regio 1, de 11e Kapenga Homecenter A7 Classic, gewonnen. De 26-jarige Amstelvener van de mixploeg van Amstel/Olympia/Bataaf won na 183 kilometer de sprint van een kopgroep van elf renners voor Mitchell Huenders van WV Noord-Holland. Derde werd eerste jaars belofte Patrick van der Duin van WRV De Peddelaars.

De A7 Classic stond bol van actie. Er waren veel ontsnappingen, er viel heel veel regen en met windkracht 5 maakte was het voor de renners geen pretje. Diverse renners kwamen dan ook met gevoelloze vingers over de finish als gevolg van de kou en nattigheid. Daarnaast waren er ook veel valpartijen te betreuren. Diverse kopgroepen reden er weg, maar geen enkele ontsnapping reikte tot een voorsprong van een minuut. In de beginfase was het vooral Pieter Scheerens van ARC Ulysses die zich veel van voren liet zien, hij zat in enkele kopgroepjes en probeerde het ook nog een keer solo. Ondanks de aanvalsdrift van Scheerens haalde hij de finish niet.

Elf vluchters

Op iets meer dan 20 kilometer voor de finish reed er een kopgroep van elf renners weg uit het zeer uitgedunde peloton. Onder het toeziend oog van onder andere Garmin-prof Tom-Jelte Slagter nam deze beslissende kopgroep een voorsprong van ruim 30 seconden op de achtervolgers. In de plaatselijke omloop van acht kilometer deden diverse renners een poging om weg te komen, maar dat lieten de anderen toch niet toe, zodat het op een eindsprint aan kwam. Winnaar Patrick Bos kwam als derde uit de laatste bocht, maar wist toch de twee voor hem te pakken en zo zijn eerste klassieker te winnen dit seizoen. Hij was zichtbaar zeer blij en schreeuwde het uit op de eindstreep. Mitchell Huenders nam met zijn tweede plaats de leiding in het individueel klassement over van de niet aanwezige Daan Meijers van Belkin/De Jonge Renner.

Op wilskracht

Winnaar Bos zei na afloop over zijn winst: ,,Het was na 183 km niet makkelijk om nog te sprinten. De laatste 250 meter heb ik op wilskracht zitten sprinten. Ik kwam naast Mitchell (Huenders) in de sprint en dacht nog even terug aan vorige week, toen ik de sprint van hem verloor om de 11e plaats. Maar op wilskracht pakte ik hem en de winst. Er waren veel ontsnappingen onderweg en ook in de finale nog. Jurgen van Diemen (Swift-Avanti-Bollenstreek) ging nog in de laatste kilometer en ik heb maar gereageerd. Half koers viel ik nog, omdat zo’n gast voor me op een rotonde onderuit ging. Ik had best een zere elleboog, maar die pijn is nu na de winst weer vergeten.” Derde man Patrick van der Duin voelde nog maar drie vingers na afloop, de rest had hij geen gevoel meer in. Van der Duin was de beste jongere en nam in het jongerenklassement de witte trui over van Nick van der Meer.

© Foto Rudie Ottens

Drachtstercompagnie – Kapenga Homecenter A7 Classic:

1. Patrick Bos (Amstel/Olympia/Bataaf) 183 km in 4.19.08, 2. Mitchell Huenders (WV Noord-Holland), 3. Patrick van der Duin (WRV De Peddelaars), 4. Maikel Bos (Belkin/De Jonge Renner), 5. Jorrit Lind (HRTC Hoorn), 6. Björn Bakker (Woonexpo Kapenga-Olympia), 7. Jurgen van Diemen (Swift/Avanti/Bollenstreek), 8. Mark Olieman (Kanjers voor Kanjers), 9. Beau Duvigneau (Belkin-De Jonge Renner), 10. Ruben Hoekstra (WV Wadro Otto Ebbens) 0.04.

Tussenstand Clubcompetitie regio 1 :

(na Kapenga Homecenter A7 Classic)

Tussenstand Clubcompetitie regio 1 :

(na Kapenga Homecenter A7 Classic)

1. Belkin-De Jonge Renner 58 punten, 2. WV de Kannibaal 51, 3. NWV Groningen Bike4Air 50, 4. WV Noord-Holland 47, 5. Amstel/Olympia/Bataaf 43, 6. West-Frisia 41, 7. ARC Ulysses 38, 8. Westland Wil Vooruit 35, 9. Zwaluwen/Raalte/CC75 23, 10. Swift/Avanti/Bollenstreek 21, 11. Kanjers voor Kanjers CT 20, 12. Restore Cycling 18, 13. Stormvogels Veendam 17, 14. Wilton-Volharding 16, 15. OWC Oldenzaal 14, 16. WV Wadro Otto Ebbens 12, 17. WV Woonexpo Kapenga/WV Olympia 12, 18. WV de IJsselstreek 9, 19. Meteoor Assen-Roden 5, 20. Team Bliz-Merida 5, 21. DTS/Kennemerland/Uithoorn 3, 22. Jan van Arckel 2.


 

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en Koffie



Eerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl