Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Mike Teunissen wint Parijs-Roubaix beloften

Zondag 01 juni 2014

Nieuws - Mike Teunissen is winnaar geworden van Parijs-Roubaix voor beloften. De renner van het Rabobank Development Team reed in de slotfase weg uit een kopgroep van drie met daarbij ook eerstejaars Bas Tietema van het BMC-opleidingsteam.

Achter Tyler Willimans werd Tietema verdienstelijk derde. In het verleden wonnen ook Koen de Kort, Tom Veelers, Coen Vermeltfoort en Ramon Sinkeldam deze wedstrijd, die vorig jaar werd geannuleerd. Teunissen vond het wel een overwinning om te onthouden.  "Dit is voor mij een heel bijzondere zege. Als je kijkt naar de erelijst van de afgelopen tien jaar, zijn de meeste renners verdienstelijk prof geworden. Die stap wil ik natuurlijk ook maken. De maand juni is belangrijk voor mij, tot en met de NK's tijdrijden en op de weg voor beloften over enkele weken, en ik ben er in ieder geval goed aan begonnen."

Twee ploeggenoten

De Limburger merkte dat hij de sterkste was voorin, maar had wel met twee ploeggenoten af te rekenen. "Dat gaf natuurlijk wel schrik, maar aan de andere kant voelden de benen goed. Ik spaarde me nog even omdat ik dacht dat er misschien nog een groep terug zou keren bij ons, maar toen het drie minuten bleef, wist ik dat ik het af zou moeten maken. Op het Carrefour de L'Arbre reed ik weg en ik loste ze apart van elkaar. Daardoor kwam er niet direct een samenwerking op gang achter me. Toen ik een minuut had, reden ze beiden lek. Toen was de zege definitief binnen, maar ik denk dat dit ook wel zonder die lekke banden was gebeurd. Solo arriveren op de baan in Roubaix was onvergetelijk." 

Hoogtepunt met wereldtitel

Teunissen kreeg een zware kei mee naar huis en gaat die een mooie plek geven. "Samen met mijn wereldtitel bij de beloften in het veld is dit het hoogtepunt van mijn loopbaan tot nog toe. Ik ga deze overwinning er niet boven maar wel naast plaatsen."

Foto: © Sportfoto 



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl