Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Winnaars tijdritten en titels Wielerfestival Montferland

Maandag 09 juni 2014

National - Sander Oostlander heeft de tijdrit in het kader van de KNWU Tijdritcompetitie bij het Wielerfestival Montferland op zijn naam gebracht. De renner van Jan van Arckel bleef rond 's-Heerenberg Tim Rodenburg (tweede) en Adriaan Janssen (derde) respectievelijk 5 en 21 tellen voor.

Bij de vrouwen won Ann-Sophie Duyck voor Vera Koedooder (tweede) en Harriet Koorn (derde).  Junior Jan Maas was in zijn categorie sneller dan Hartthijs de Vries (tweede) en Jordi Talen (derde). Bij de junior-vrouwen ging de winst naar Aafke Soet, ten koste van Jeanne Korevaar (tweede) en Yara Kastelijn (derde).

NK Tijdrijden aangepast

Ook werd in het Montferland een Nederlands Kampioenschap Tijdrijden aangepast wielrennen gehouden, daar wist handbiker Tim de Vries zijn titel te prolongeren in de categorie mannen H5/0. De Vries was over 15 kilometer veruit de snelste handbiker in zijn categorie. Op het podium werd hij vergezeld door Johan Reekers (tweede) en Jetze Plat (derde).

Overige categorieën handbiken

In de categorie H3 nam Mischa Hielkema de kampioenstrui in ontvangst. Peter Sluis (tweede) en Sidney Bito (derde) complementeerde het podium. Bij de mannen handbiken categorie H4 heeft Geert Schipper de overwinning in de wacht gesleept. Erik Vermeulen (tweede) en Wim van der Meer (derde) stonden eveneens op het podium.

Cycling

Arnoud Nijhuis, regerend wereldkampioen op de weg (categorie C1), kan zich ook opnieuw Nederlands kampioen noemen.  De inwoner uit Balkbrug wist zijn titel in de categorie cycling C1-3 te prolongeren. Gijs van Butselaar eindigde als tweede, Sven Boekhoeven derde. Bij de categorie cycling C4-5 is Teun Kruijff de nieuwe Nederlands kampioen. Hij versloeg, de enige andere deelnemer, Theo Jaspers (zilver).

Vrouwen

Bij de vrouwen ging de Nederlandse titel cycling C1-5 naar, meervoudig wereldkampioen baanwielrennen paracycling, Alyda Norbruis. Ze liet Sygrid Groustra (tweede) en Annika van der Meer (derde) achter zich.

Tandem

Ook bij de vrouwen tandem werd de Nederlandse titel geprolongeerd. Larissa Klaassen was in Montferland opnieuw de beste samen met haar pilote Kim Pronk-van Dijk. Anouk van Bommel en Samantha van Steenis moesten genoegen nemen met het zilver. Het brons ging naar Joleen Hakker en haar pilote Corien Sijberden. Bij de mannen stonden Alfred Stelleman en piloot Aldo Klomp  (goud), Vincent ter Schure en piloot Timo Fransen (zilver) en Rinne Oost en piloot Cor van Leeuwen (brons) op het podium. Stelleman wist hiermee zijn succes van 2012 te evenaren.