Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wielerfestival Montferland groot succes

Woensdag 11 juni 2014

National - Geholpen door het mooie weer, was het Wielerfestival Montferland een groot succes, afgelopen weekeinde. Meer dan 1300 fietsers namen deel aan de verschillende onderdelen. Waarbij verschillende aansprekende namen aanwezig waren.

De Mountainbike Marathon werd bij de mannen gewonnen door de Belg Mark Donné, bij de vrouwen door Sanne van Paassen. Veel van de deelnemers spraken over de mooiste marathon die ze ooit gereden hadden, de twee ronden van 35 kilometer, met in totaal meer dan 1000 hoogtemeters bleken voor velen teveel van het goede in het warme weer. In de Zomercross was Joris Nieuwenhuis ongenaakbaar op het spectaculaire parkoers door kasteel Huis Bergh en een café.

Tijdritten

Op het heuvelachtige tijdrijparkoers werd de snelste tijd neergezet door het tandemkoppel Aldo Klomp en Alfred Stelleman, 17 minuut 55, ruim 48 kilometer per uur gemiddeld. Zij werden er Nederlands Kampioen mee, aangezien het NK Tijdrijden Paralympisch in Montferland plaatsvond. Sander Oostlander reed in de KNWU tijdrit maar 1 seconde langzamer en daarmee ook een fenomenale tijd. Complete uitslagen zijn te vinden op www.wielerfestivalmontferland.nl

Rondom de wedstrijden waren er veel andere activiteiten in ’s-Heerenberg. Van trial rijders tot springkussen en muzikale optredens. Veel deelnemers bleven dan ook lang hangen op de terrasjes van het gezellige Stadsplein.

Foto: © Wielerfestival Montferland



Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl