Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Anouk Rijff Nederlands kampioene junior-vrouwen

Zondag 22 juni 2014

Nederlandse kampioenschappen - Anouk Rijff is in Ureterp Nederlands kampioene op de weg bij de junior-vrouwen geworden. De renster uit Valkenswaard toonde zich in Friesland de snelste van een kopgroep van tien. Marjolein van 't Geloof veroverde het zilver, Chanella Stougje won brons.

De zeven trokken ten aanval samen met Aafke Soet, Yara Kastelijn, Jip van den Bos, Denise Gunst, Jeanne Korevaar, Paulien Koster en Marjolein Wijkel. In de slotronde probeerde Koster het alleen, maar zij zag eerst Kastelijn en toen ook de anderen terug keren. Waardoor de sterkste rensters uit koers om de titel mochten sprinten. Rijf haalde dat ruim. "Dat had ik echt niet gedacht. Ik heb in de Omloop van Borsele mijn sleutelbeen nog gebroken en was hier niet met de verwachting gestart dat ik zou winnen. Ik won bij de jeugd al drie titels, maar deze rood-wit-blauwe trui zegt me nog net iets meer." Rijf hield het hoofd koel in de finale. "Ik mikte echt op mijn snelle benen, een lange sprint is in het voordeel van mij en dat pakte goed uit. Ik koos het wiel van Jip van den Bos en wachtte op het goede moment. Toen haalde ik het ook nog ruim. Hopelijk kan ik ook op het tijdritkampioenschap mee doen voor de prijzen komende woensdag."

Foto: © Rudie Ottens

NK Ureterp

Junior-vrouwen (75 km): 1. Anouk Rijf (Het Snelle Wiel) 1.53.31, 2. Marjolein van 't Geloof (RWC Ahoy), 3. Chanella Stougje (RWC Ahoy), 4. Jeanne Korevaar (Jan van Arckel), 5. Yara Kastelijn (RTC Buitenlust), 6. Jip van den Bos (ZWC DTS), 7. Denise Gunst (NWV Groningen), 8. Paulien Koster (NWV Groningen), 9. Marjolein Wijkel (Peddelaars-Hoogeveen), 10. Aafke Soet (Olympia-Heerenveen) 0.15

Archieffoto: © Sportfoto


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl