Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Schmidt wint nationale titel elite-zonder-contract

Zondag 22 juni 2014

Nederlandse kampioenschappen - Yondi Schmidt is Nederlands kampioen op de weg bij de elite-zonder-contract geworden. De oud-baansprinter won de sprint van een omvangrijk peloton. Roy Eefting werd tweede, Marco Brus eindigde op de derde stek.

Dertien renners kleurden de koers vandaag in het Friese Ureterp:  Jelmer Asjes, Milan van den Ende, Cor van Leeuwen, Nick Stopler, Durk Fabriek, Jos Koop, Mats Boeve, Roy Eefting, Ruben Hoekstra, Nick Kweldam, Hans Dekkers, Guy Bogaarts en Douwe de Vries. In de slotronde waren daar tien man van over, maar vanuit de achtergrond sloten eerst tien achtervolgers en daarna ook een eerste peloton aan. In die groep zat ook Yondi Schmidt, die zich een paar ronden daarvoor nog volledig kansloos waande. "Ik had geen goede dag en baalde dat ik niet meer van voren zat. Maar toen alles samen kwam, bleek ik nog een sterke sprint in de benen te hebben." Schmidt was ooit baansprinter en Nederlands kampioen op de keirin, nu hoopt hij in de duurploeg op de ploegachtervolging naar Rio te kunnen. "Ik heb een lange aanpassing en lastige seizoenen achter de rug. Ik heb geen A-status meer en ben nu mijn eigen sponsor, dit is een opsteker die ik gebruiken kon." Roy Eefting was juist de hele dag vooruit, maar had daar achteraf spijt van. "Yondi heeft achteraf het gelijk aan zijn zijde en ik heb gewoon te veel met mijn krachten gesmeten vandaag. In de laatste honderd meter voelde ik dat ik niet kon winnen. Dit voelt voor mij als een verloren titel, op dit moment ben ik dan ook niet blij met zilver, maar misschien komt dat nog."

NK Elite-zonder-contract:

1. Yondi Schmidt (UWTC De Volharding), 2. Roy Eefting (De Jonge Renner), 3. Marco Brus (Babydump), 4. Jeroen Breewel (Uithoornse WTC), 5. Arjan Stroetinga (WV Woonexpo), 6. Micki van Empel (WV Schijndel), 7. Jurgen van Diermen (WV Avanti), 8. Arjan Hofman (WV De IJsselstreek), 9. Martin Kelderman (De Volharding), 10. Menno Altena (De Kannibaal)

Foto: © Rudie Ottens


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl