Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dumoulin verovert eerste kampioenstrui tegen de klok

Woensdag 25 juni 2014

Nederlandse kampioenschappen - Tom Dumoulin is Nederlands kampioen geworden op de tijdrit. De nummer drie van vorig jaar wist in Zaltbommel dit keer Sebastian Langeveld (tweede) en Jos van Emden (derde) voor te blijven en zo zijn eerste gouden medaille op dit onderdeel te realiseren.

Het verschil was op de streep 51 seconden.Dumoulin ging onderweg nog onderuit bij de eerste van de twee omlopen dpor de Bommelerwaard. "Dat was natuurlijk enorm schrikken, maar ik ben eigenlijk door de adrenaline gewoon weer opgestapt en verder gereden. Misschien was de kloof met Sebastian Langeveld dan nog wel groter geweest, had ik hem zelfs in kunnen halen. Maar het maakt eigenlijk geen verschil voor mij of nu met een minuut of een seconde win. Ik ben Nederlands kampioen en dat is voor het eerst. Ik was het ook bij de beloften nog nooit." Dumoulin vond het aan zijn stand verplicht om de titel te veroveren in Zaltbommel. "Dat is geen arrogantie, maar gezien mijn seizoen tot nog toe mocht ik met ambitie naar dit NK afreizen. Internationaal is Tony Martin vaak nog iets te sterk, maar die startte gelukkig niet hier. Met die val had ik zeker geen kans gemaakt tegen hem. Het is voor mij ontzettend mooi dat ik nu in de Tour de France kan starten in de rood-wit-blauwe trui, daar kijk ik echt naar uit." Dumoulin start zondag ook op het NK op de weg met ambities. "Maar die wedstrijd is veel meer een tactisch steekspel dan moet je behalve sterke benen ook een beetje geluk hebben. Het zou mooi zijn als ik die titel ook kan behalen, maar ik ben vooralsnog vooral heel content met deze rood-wit-blauwe trui." Titelverdediger Lieuwe Westra ontbrak in Zaltbommel, hij is met het oog op de Tour de France op hoogtestage.

Tevreden met zilver

Sebastian Langeveld kon goed leven met zijn zilveren plak. "Ik had een doel gemaakt van dit kampioenschap, maar wist dat Tom Dumoulin toch wel dé grote favoriet zou zijn. Dat heeft hij waar gemaakt. Als je kijkt naar de uitslag, dan kun je niet anders concluderen dan dat de sterkste gewonnen heeft."

foto (c) Sportfoto.nl 

NK Tijdrijden Zaltbommel

1. Tom Dumoulin (Giant-Shimano) 56.08, 2. Sebastian Langeveld (Garmin-Sharp) 0.51, 3. Jos van Emden (Belkin) 1.06, 4. Stef Clement (Belkin) 1.34, 5. Dylan van Baarle (Garmin-Sharp) 2.05, 6. Martijn Keizer (Belkin) 2.11, 7. Peter Koning (Metec) 2.17, 8. Rick Flens (Belkin) 2.21, 9. Thomas Dekker (Garmin-Sharp) 2.39, 10. Niki Terpstra (OmegaPharma-QuickStep) 2.47

 


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl