Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tim Kerkhof Nederlands kampioen beloften

Zaterdag 28 juni 2014

Nederlandse kampioenschappen - Tim Kerkhof is in Ootmarsum Nederlands kampioen bij de beloften geworden. De renner van het Belgische Etixx-team was de snelste van een kopgroep van zes in een sprint,die werd ontsierd door een valpartij. Daarbij was Rabo-kopman Mike Teunissen, maar ook Derk Abel Beckeringh (Croford) betrokken.

Kerkhof won de sprint voor Dennis Bakker (tweede) en Piotr Havik (derde). De laatste maakte met zijn Rabobank-formatie de hele dag de koers, maar de ploeg kreeg daar met met brons maar een magere beloning voor. Kerkhof had in de sprint niets gemerkt van de val. "Ik ging de sprint van kop af aan en heb niet meer om gekeken. Ik denk dat de twee snelste mannen vooraan gewoon aan het sprinten waren en voor mij doet die val dan ook niets af aan mijn kampioenschap. Ik heb drie keer mee gezeten met een goede ontsnapping en gewoon niets aan het toeval over gelaten. In de laatste 1,5 kilometer heb ik er op gelet dat er niemand meer kon weg rijden. Dat ging goed, hoewel Van Empel en Havik probeerden ons kapot te rijden." Havik erkende dat het achter hem mis ging. "Voor de ploeg en voor Teunissen is dat heel zuur, ik houd er een bronzen medaille maar ook gemengde gevoelens aan over. Natuurlijk ben ik blij met de medaille om mijn nek, maar voor de ploeg was het beter geweest als ik vierde was geworden en Mike Teunissen winnaar." Dennis Bakker baalde vooral dat hij zo nipt verslagen was. 'Ik leef al heel lang naar deze wedstrijd toe en had ook vertrouwen naar aanleiding van mijn prestaties van de afgelopen weken. Als je dan zo dicht bij de winst bent, dan is dat gewoon enorm jammer."

Sleutelbeenbreuk

Teunissen liep een sleutelbeenbreuk op en baalde na afloop nog altijd stevig. "Als ik vervolgens zie hoe de sprint zich daarna ontwikkelt, denk ik dat ik daar een hele goede kans had gemaakt. Ik voelde me sterk. Ik had nog heel veel over, maar was te gretig om Piotr daar al te passeren en toen raakte ik zijn achterwiel. Einde verhaal.”

Foto: © Sportfoto

NK Beloften:

1. Tim Kerkhof (147 km in 3.52.43, 2. Dennis Bakker (Metec), 3. Piotr Havik (Rabobank DT), 4. Etienn van Empel (Rabobank DT) 0.07, 5. Timo Roosen (Rabobank DT) 0.18, 6. Flors Gerts (Rabobank DT) 0.23, 7. Derk Abel Beckeringh (Croford) 0.34, 8. Martijn Budding (Rabobank DT) 0.34, 9. Maarten van Trijp (Rabobank DT) 0.36, 10. Stan Godrie (Raboabank DT) 0.42, 11. Steven Lammertink (Piels), 12. Mathieu van der Poel (BCKP-Powerplus), 13. Gert-Jan Bosman (Parkhotel-Valkenburg), 14. Jan Willem van Schip (Koga) 0.45, 15. Lennard Hofstede (Rabobank DT) 2.45

 


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl