Vos klopt Wild in eerste La Course

Zondag 27 juli 2014

Women - Marianne Vos heeft de eerste editie van La Course gewonnen. De wereldkampioene versloeg Kirsten Wild (tweede) in de sprint van een fors uitgedund peloton. Na een aanvallende koers - waarin onder anderen Ellen van Dijk en  Anna van der Breggen ten aanval trokken - leek een sprint in de finale onvermijdbaar.

Alleen de voorsten bleven overeind in de slotronde, Lizzie Armitstead van Boels-Dolmans en Pauline Ferrand-Prevot waren onder de slachtoffers van een valpartij in de finale. Vos was uitgelaten over het winnen van de eerste editie van de koers waar ze zelf mede het initiatief voor nam. "Kun je jezelf een groter podium denken om te winnen, dit is een overwinning met een gouden randje voor mij. Ik begon tegelijk met Kirsten Wild aan de sprint. Zij rechts en ik links. Ik had nog een tandje over en toen ik dat bijschakelde, kon ik net voldoende snelheid maken. De hele wereld keek toe, dat zorgt voor een hele speciale overwinning met speciale emoties. Ik ben de laatste twee weken alleen maar hier mee bezig geweest en als het dan lukt, kan je je geluk niet op. Het is ook prachtig voor het vrouwen wielrennen, dat we dit met zijn allen konden laten zien. Wij tonen dit wekelijks. Aanvallende wedstrijden. Saai is het nooit. Wij zijn klaar voor meer.”

Wild realistisch

Kirsten Wild toonde zich na afloop realistisch. "Ik zat nog in de perfecte positie toen de sprint begon, maar eerlijk gezegd was Marianne gewoon sneller na deze zware koers. Het was desondanks geweldig om hier te koersen in deze geweldige atsmosfeer."

Foto: © ASO

 

 

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl