Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ronde van Twente klaar voor eerste editie

Donderdag 14 augustus 2014

National - Vorig jaar werd de wedstrijd geschrapt, maar nu gaat het door: zaterdag  16 augustus  zal aan de Bornerbroekseweg  in Enter het startsein gegeven worden voor een heuse wielerklassieker voor nieuwelingen en junioren, de 100 % Pure Energie Ronde van Twente.  

Om half elf zullen de nieuwelingen worden weg geschoten voor een wedstrijd over 80 kilometer, om half twee is het de beurt aan de junioren die 140 kilometer op het programma hebben staan. Deze Ronde van Twente is gekoppeld aan de wielerronde van Enter, die tijdens en na deze klassieker wordt verreden. De start- en finishlocatie is voor beide evenementen gelijk en is opgebouwd aan de Bornerbroekseweg in Enter. Daarmee is een unieke samenwerking tussen de Stichting Ronde van Twente en het wielercomité Enter tot stand gekomen. Als hoofdsponsor heeft Raedthuys zich aan de Ronde van Twente verbonden. Oud-wielerprof Joost Posthuma (foto) zal als koersdirecteur de karavaan door het Twentse land leiden. Posthuma is na zijn actieve wielerperiode in dienst getreden bij de Raedthuys waar het leveren van duurzame energie het hoofddoel is.  Om dit aspect te benadrukken zullen elektrisch aangedreven auto’s worden ingezet als jury- en gastenauto’s.

Driehoek

Het parcours van de Ronde van Twente bestaat uit een lus van ongeveer 40 kilometer in de driehoek Enter-Goor-Markelo. Zowel de Markeloseberg als de Apenberg zijn in de route opgenomen en tellen mee voor het bergklassement. De nieuwelingen rijden deze omloop twee keer, de junioren moeten drie keer rond en hebben daarnaast nog een aankomstlus in Enter, die twee keer wordt gereden. De finish van de junioren zal rond half vijf plaats vinden. 

Foto: © SportfotoEerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl