Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Gulickx en Godrie Nederlands kampioen veldrijden

Zondag 11 januari 2015

Nederlandse kampioenschappen - Max Gulickx is Nederland kampioen veldrijden bij de junioren geworden. De Brabander vocht lang een duel uit met Roel van der Stegen, maar wist de Limburgse mountainbiker in de slotronde af te schudden. Het brons ging naar Jens Dekker.

Die wist zich in de slotfase los te maken van enkele concurrenten die nog lang het brons in het vizier hadden.  . Gulickx had de lat vooraf niet te hoog gelegd. "Omdat het niet echt mijn parcours was, met zoveel modder, had ik me ten doel gesteld om op het podium te rijden. Natuurlijk hoop je wel op de titel en ik ben er ook heel blij mee. Het WK in Tabor is een groot doel voor me, daar zou ik graag een medaille halen, terwijl ik ook mijn derde plek in de wereldbekerstand vast wil houden." 

Godrie beste belofte

Stan Godrie was oppermachtig bij de beloften, de renner van het Rabobank Development Team reed een wedstrijd lang voor de concurrentie uit. Daarachter hielden veel renners uitzicht op het podium, maar de jonge Joris Nieuwenhuis (tweede) en Sieben Wouters (derde) maakten het succes van het Rabobank Developofment Team compleet. Richard Jansen, winnaar van het NK strandracen in Egmond zaterdag, werd vierde. Godrie was duidelijk de sterkste. "Ik begon niet te hard, omdat ik mezelf niet op wilde blazen, maar kon toch aan het einde van de ronde een kloof slaan. Toen heb ik niet getwijfeld. Het parcours lag me, de afwisseling van het lopen en het fietsen gaat me altijd goed af. Dan is het mooi als je dat kunt oogsten." Godrie beseft dat de titel niet zo eenvoudig behaald zou zijn als Mathieu van der Poel present had getekend voor de wedstrijd voor de beloften. 'Mathieu is echt al een niveau sterker, hoort al echt tussen de profs. Voor mijn WK-verwachting maakt het straks ook uit of hij - en Wout van Aert - bij de beloften rijdt of bij de elite. Ik hoop die stap in de toekomst ook te zetten naar de profs en zal zeker niet twijfelen als iemand me een contract aan biedt aan het einde van de winter. Maar het duurt bij mij langer dan bij Mathieu, dat is een klasse apart." Godrie hoopt op het WK op een plek bij de beste vijf. Hij was vierde op het EK in Lorsch.

Een uitgebreider verslag leest u hier

Foto: © Sportfoto

Beloften: 1. Stan Godrie, 2. Joris Nieuwenhuis, 3. Sieben Wouters, 4. Richard Jansen, 5. Martijn Budding, 6. Gosse van der Meer, 7. Milan Vader, 8. Jeroen Meijers, 9. Bjorn van der Heijden, 10. Nicky Gieskens

Junioren: 1. Max Gulickx, 2. Roel van der Stegen, 3. Jens Dekker, 4. Perry van den Bos, 5. Wesley Floren, 6. Maik van der Heijden, 7. Yannick Vrielink, 8. Thijs Wolsink, 9. Per Wiggers, 10. Mitch Groot


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl