Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vos ongenaakbaar naar vijfde nationale titel

Zondag 11 januari 2015

Nederlandse kampioenschappen - Marianne Vos is in Veldhoven Nederlands kampioene veldrijden geworden. De wereldkampioene in het veld soleerde vanaf de eerste ronde voor de concurrentie uit en leek zich het best in haar element te voelen in de op een zwaar parcours, waar ze meer op de fiets kon blijven dan de concurrentie.

Door de modder moest er veel gelopen worden in Veldhoven. Sophie de Boer werd tweede, Sabrina Stultiens eindigde op de derde stek. Vos zag na afloop dat de gemiddelde snelheid maar tien kilometer was geweest. "Dat is heel ongebruikelijk, meestal komen we wel boven de twintig uit. Ik zal me dit NK zeker herinneren als erg zwaar. Iets als dit heb ik niet vaak mee gemaakt. Maar dat is veldrijden, je moet inspelen op de omstandigheden. Het was al een pittig parcours, dat had ik woensdag bij het inrijden gezien, maar drie dagen regen hadden duidelijk hun werk gedaan. Daar kan een organisatie dan ook niet veel meer aan doen." Sophie de Boer vond het parcours passen bij haar kwaliteiten. "Het was wel extreem veel lopen,  maar dat ligt mij normaal gesproken wel. Maar ik kom hier net terug van ziekte. Ben weliswaar beter dan de afgelopen weken, maar de vorm van begin november was er helaas niet. Anders had ik het Marianne misschien op dit parcours wel moeilijker kunnen maken, al was ze technisch ook echt beter hier." Sabrina Stultiens vond het meer op een NK Veldlopen lijken. "Voor mij is dit niets. Ik had na twee bronzen medailles nu op meer gehoopt, maar dat zat er vandaag niet in. Door een foutje in het begin en omdat het hier niet op mijn lijf geschreven was. Ik heb liever een snel parcours."

1. Marianne Vos, 2. Sophie de Boer, 3. Sabrina Stultiens, 4. Sanne van Paassen, 5. Lucinda Brand, 6. Anna van der Breggen, 7. Reza Hormes-Ravenstijn, 8. Esmee Oosterman, 9. Bianca van den Hoek, 10. Lizzy Witlox


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl