Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel wint eerste proftitel in het veld

Zondag 11 januari 2015

Nederlandse kampioenschappen - Mathieu van der Poel is in Veldhoven Nederlands kampioen veldrijden geworden bij de profs. De Brabander bleef broer David van der Poel (tweede) en uittredend kampioen Lars van der Haar (derde) voor. "Het ging voorspoediger dan verwacht"  zei de nieuwe kampioen.

"Ik was mentaal in het voordeel hier vanwege de omstandigheden, er moest hier nu eenmaal veel gelopen worden, maar ik had niet gedacht dat ik hier direct in de eerste ronde het verschil kon maken. Het was toch wel een loodzwaar parcours en pas in de laatste ronde kon ik gaan genieten van het idee dat ik winnen zou hier in Veldhoven. Ik heb onlangs in de cross in Loenhout wel vertrouwen opgedaan op deze ondergrond en ook bij het inrijden ging ik geloven in de titel. Ik besloot snel te starten om de druk op de concurrentie op te voeren, hoorde dat Lars iets terug kwam, maar zag hem niet mijn kant op komen. Dat gaf natuurlijk een mentale boost, gelukkig kon ik het ook goed volhouden."

NK en WK Profs

Van der Poel heeft nooit getwijfeld om het NK bij de profs te rijden. 'Ik denk dat ik in het kampioenschap bij de beloften niets te bewijzen had. Als je proeft dat je misschien ook de titel kunt winnen bij de profs, dan moet je dat doen. Het heeft goed uitgepakt." Of dat ook voor het WK geldt, waar hij wellicht ook bij de profs zal rijden, weet hij nog niet. "We nemen de beslissing in de week voor Hoogerheide. Ik zou graag bij de profs rijden, maar de teammanager en mijn vader vinden ook dat ik geen stappen moet over slaan. We zullen daar nog discussie over gaan voeren." Wel zal Van der Poel volgend jaar al zijn wedstrijden bij de profs rijden. "Nog een mooie reden om trots te zijn op deze trui." Hij draagt die voor het eerst volgend weekeinde in Nommay.

'Niet mijn parcours'

Van der Haar had het gevoel dat er meer in gezeten had op een ander parcours. "Ik schrijf het wel deels op het conto van deze ondergrond, dat ik niet meer tegenstand kon bieden. Maar Mathieu was direct weg en ik kreeg het gat niet gedicht. Hij kon in de modder toch veel beter lopen, ik zakte er steeds ver in weg. Op een gegeven moment krijg je dan ook nog een tikje dat David ook nog terug komt en in de modder ook bij me weg loopt. Maar eigenlijk maakte het me zoveel niet meer uit of ik zilver of brons won, je wilt natuurlijk de titel. Maar dat zat er hier niet in. Ik zal de knop om moeten zetten, ga in Spanje trainen en dan mikken op Rucphen en Hoogerheide en het wereldkampioenschap in Tabor."

Foto: © Sportfoto

1. Mathieu van der Poel, 2. David van der Poel, 3. Lars van der Haar, 4. Twan van den Brand, 5. Niels Wubben, 6. Patrick van Leeuwen, 7. Corné van Kessel, 8. Gert-Jan Bosman, 9. Kobus Hereijgers, 10. Hans Becking


Sportscom.nlEerder...

Nederlandse kampioenschappen Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl