Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Frison wint Omloop van de Braakman

Zaterdag 04 april 2015

Clubcompetitie - Frederik Frison heeft in Philippine de 46ste Omloop van de Braakman gewonnen, de derde wedstrijd meetellend in de clubcompetitie. De 22-jarige Belg van de opleidingsploeg Lotto-Soudal kwam na ruim 166 kilometer solo over de finish, nadat hij in de laaste 4 kilometer was ontsnapt uit een kopgroep van zes man. Tweede werd, ook solo, Adrie Lindeman van de NWVG Groningen en derde de Nieuw-Zeelander Hayden McCormick, ook van Lotto-Soudal.

In de laatste twintig kilometer ontstond de beslissende kopgroep van zes renners, waaruit Frison met nog minder dan 4 kilometer ontsnapte. Lindeman ging achter hem aan, maar kwam niet meer bij hem, waardoor de Belg na maar liefst 23 kasseienstroken in zijn eentje juichend over de finish kwam. Lindeman hield wel voorsprong op de vier achtervolgers en pakte op 17 seconden achterstand na een vierde en zesde plaats in respectievelijk de Ronde van Groningen en de Omloop van de Veenkoloniën de tweede plaats en daarmee de leiding in het individuele klassement over van Bram de Kort van De Jonge Renner.
McCormick won op 33 seconden achterstand van de winnaar de sprint van de achtervolgers voor de derde plaats net voor Arjan Hofman van WV de IJsselstreek.
De Jonge Renner blijft na 3 wedstrijden koploper in de clubcompetitiestand. Ondanks de tweede plaats van Lindeman zakte de NWVG van de tweede naar de derde plaats, achter Amstel-Bataaf-ZWC DTS-Olympia die oprukte naar de tweede plaats.

Beste jongere blijft Kevin Snijder van De Jonge Renner, die 17e werd in de Omloop van de Braakman.

De wedstrijd kende een raar incident: Een kopgroep reed op de stilstaande motor van de neutrale service, die aan de kant stond om deze kopgroep te laten passeren.

© Foto’s Roland Godschalk

Philippine – Omloop van de Braakman:

1. Frederik Frison (Lotto Soudal) 166,5 km in 4.06.46, 2. Adrie Lindeman (NWVG Groningen) 0,17, 3. Hayden McCormick (Lotto Soudal) 0,33, 4. Arjan Hofman (WV de IJsselstreek), 5. Davy de Scheemaeker (Smartphoto Cycling Team), 6. Mats Boeve (De Jonge Renner) 0,08, 7. Jelmer Asjes (Amstel-Bataaf-ZWC DTS-Olympia)1,04, 8. Jurriën Bosters (De Jonge Renner) 1,13, 9. Gill Meheus (EFC-ETIXX) 1,15, 10. Dennis Raadtgever (Arrow Cycling Team) 1,16.

Tussenstand Clubcompetitie:

1. De Jonge Renner 58 pt, 2. Amstel-Bataaf-ZWC DTS-Olympia 48 pt, 3. NWVG Groningen 47 pt, 4. Westland Wil Vooruit 40 pt, 5. Sensa Kanjers voor Kanjers CT 33 pt, 6. Swift-Avanti-Bollenstreek 28 pt, 7. Willebrord Wil Vooruit 27 pt, 8. DRC de Mol 19 pt, 9. WV de IJsselstreek 18 pt, 10. WV de Kannibaal 17 pt, 11. West-Frisia 15 pt, 12. GRC Jan van Arckel 13 pt, 13. Restore Cycling Team 10 pt, 14. UWTC De Volharding 7 pt, 15. WV Schijndel-TML Dommelstreek 6 pt, 16. WRV de Peddelaars-Monkeytown CT 6 pt, 17. Stormvogels Veendam 5 pt, 18. ZRTC Theo Middelkamp 3 pt, 19. WV Noord-Holland 2 pt, 20. AWV De Zwaluwen-CRT Raalte-CC’75 2 pt, 21. WV Woonexpo Kapenga 1 pt.

Foto's : Roland Godschalk